fbpx
Cirkeline – ost og kjærlighet

Cirkeline – ost og kjærlighet

Danmark 2000
Regi: Jannik Hastrup
Manus: Jannik Hastrup
Animasjon: Asta Sigurdardottir
Prod: Dansk Tegnefilm Produktion
60 min, Passer for alle, Norsk tale
DVD

Cirkeline og musene er ute på ostejakt når de møter den lille og veldig nærsynte Mille. Mille har gått seg bort og de bestemmer seg for å invitere henne med hjem.
De finner ut at Mille har bursdag dagen etter og bestemmer seg for å invitere henne til bursdagsselskap. Men, Milles far er skikkelig slem. Mille skal finne ost til familien og han mener derfor at hun ikke har tid til å gå i bursdagsselskap. Stakkars Mille. Bursdager SKAL feires. Så uansett hva faren hennes sier, så har Cirkeline og vennene planlagt et bursdagsselskap som Mille aldri glemmer.

JANNIK HASTRUP (regissør) ble utlært ved Bent Barfods tegnefilmstudium i 1962. Siden den gang har han produsert en rekke filmer. På 60 og 70-tallet produserte han sammen med Dansk Tegnefilm Kompagni mer enn 80 animasjonsfilmer. Siden 1982 har Jannik konsentrert sitt arbeide om spillefilmproduksjoner. Han mottok en rekke priser for sin første tegnespillefilm «Samson og Sally». Jannik har også måttet tjene til livets opphold som jazzmusiker i sine yngre år, samt som lærer i animasjon i blant annet Berlin, Mosambik og Nicaragua.

HANNE HASTRUP (idé og design) er Cirkelines mor og har skapt hele universet rundt henne. Hanne har både tegnet og skrevet manuskriptene til at fra den første boka til tegnefilmene. Hun er utdannet ved Kunstinsdustriskolen for kvinner. Hanne husker ikke helt når Cirkeline dukket opp på tegneblokka hennes for første gang, men det kan ha vært så langt tilbake som 1960.

(UIP)