Dead Poets’ Society / Dagen er din

USA 1989
Regi: Peter Weir
Manus: Tom Schulman
Med: Robbin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke, Josh Charles, Gale Hansen, m. fl.
DVD

Når den nye engelsklæreren, professor Keating (Robin Williams), entrer en konservativ gutteskole, starter han et skred av endringer i de unge guttenes forventninger til engelskfaget. Han starter en frigjøring av tanker, ideer og meninger.

Han får dem til å stå på pultene sine for at de skal få et annet perspektiv, han får de til å marsjere i ring, rive ut sider av bøker, rope sitat mens de spiller fotball – han er den merkeligste læreren de noen sinne har hatt – og samtidig den mest populære blant elevene. Litt etter litt tar noen av guttene til seg hans lærdom, og de begynner faktisk å tenke på egenhånd – noe som ikke faller i god jord hverken hos skolens ansatte eller foreldrene.