Det umuliges kunst

Musikk: Henning Sommerro
Foto:Nils Petter Lotherington / Tore Vollan
Med: Eugenio Barba, Odin Teatret
Format: DCP (Kontakt NFK for leiepris og besøk av regissøren)

Den italienske teatermannen Eugenio Barba kom til Norge som haiker på 1950-tallet og prøvde seg i forskjellige yrker før han i 1964 dannet Odin Teatret – en type gruppe-teater som man ikke tidligere hadde sett her i landet. Gruppen stod for en helt ny teaterform og hadde sitt første øvingsstudio i et tilfluktsrom under St. Hanshaugen. Etter en tid i Oslo trakk gruppen opp røttene og dro til den lille byen Holstebro i Danmark. Her, i «Danmarks kjedeligste by», utviklet gruppen seg til å bli en av verdens mest kjente og respekterte teatergrupper. Samtidig er Holstebro by gjennom teatret blitt et sted og regne med i verdenskulturen. Odin teatret har gjennom årene reist og spilt forestillinger i hele verden og nevnes på linje med det berømte Théâtre du Soleil i Paris og Barba selv nevnes i samme åndedrag som teaterkunstnerne som Jerzy Grotowski, Dario Fo og Ariane Mnouchkine.

Den norske filmskaperen Elsa Kvamme var i en periode skuespiller i Odinteatret, og dannet siden teatergruppen Saltkompaniet. I denne filmen dokumenterer hun Odinteatrets historie gjennom stillbilder og filmklipp fra ulike forestillinger, intervju med teaterleder Barba, som når er over 80 år, og mange av dem som har spilt med Odinteatret eller har hatt betydning for teatrets utvikling opp gjennom årene. Det er et helt unikt stykke norsk og internasjonal teaterhistorie som er dokumentert gjennom denne filmen.
Promoark til filmen her

Filmen er tilgjengelig for filmklubber gjennpom en avtale mellom regissøren og filmklubbforbundet. Elsa Kvamme er også tilgjengelig for besøk i filmklubben i forbindelse med visning av filmen. . Kontakt filmklubbforbundet for nærmere info.

L’Art de l’impossible – English Teaser from ALERT FILM on Vimeo.