Gjenforeningen

Sverige, 2013
Original tittel: Återträffen
Regi: Anna Odell
Skuespillere: Anna Odell, Anders Berg, Robert Fransson, Sandra Andreis, Rikard Svensson, Niklas Engdahl, Sanna Krepper, Sara Karlsdotter, Christopher Wollter, Andreas Kundler
Manus: Anna Odell
Sjanger: Drama
Språk: Svensk tale, norsk tekst
Lengde: 1 t. 29 min.
Sensur: 11 år
Format: DVD (DCP bestilles hos Arthaus)

Alle er invitert… nesten!
Under en gjenforening for ungdomsskolen reiser Anna seg og forteller om hvordan hun opplevde skoletiden. Historien om ni år med mobbing og utestenging vekker først sympati, men når Anna forsetter å konfrontere sine tidligere klassekamerater vokser irritasjonen.
Regissør og kunstner Anna Odell ble ikke invitert da skoleklassen hennes skulle feire sitt 20 års-jubileum. I filmen GJENFORENINGEN prøver hun å forestille seg hva det var de tidligere medelevene fryktet ville skje om hun hadde kommet på festen.

Om regissøren:
Anna Odell (f. 1973) er en svensk kunstner. Hun er kjent for kunstprosjektet Okänd, kvinna 2009-349701 (2009), der hun spilte psykotisk og suicidal på en bro i Stockholm og ble lagt inn på psykiatrisk akuttmottak – for å belyse maktstrukturene i helsevesenet. GJENFORENINGEN er hennes debut som filmregissør.

Omtale: Arthaus