Haisommer (Jaws)

Lengde: 2 t. 4 min.
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
OBS! MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Visste du at Steven Spielberg var inspirert av Henrik Ibsens ”En folkefiende” da han lagde filmsuksessen Haisommer? Filmen er basert på en roman av Peter Benchley, og handler om en hvithai som terroriserer et ferieparadis. Litteraturens og filmhistoriens kjennere mener likhetene mellom Ibsens ”En folkefiende” og Spielbergs ”Haisommer”, er slående. I Ibsens drama er drikke- og badevannet i badebyen livsfarlig forurenset, i Spielbergs film er strendene hjemsøkt av hai. I begge tilfeller forsøker de lokale myndighetene å fortie sannheten for å redde inntektene fra badesesongen.

(Omtale: Grenland filmklubb)