Heldiggrisen Babe

USA/ Australia, 1995
Regi: Chris Noonan
Med: Roscoe Lee Browne (forteller)
Språk: Norsk tale
Lengde: 1 t. 32 min.
Aldersgrense: 7 år.
Format: Blu-ray
OBS! MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Dette er historien om Babe, en liten søt grisunge som takket være en rekke tilfeldigheter ender opp hos bonden Hoggett på en ganske liten bondegård.

I denne filmen snakker dyrene med hverandre, og det er for det meste denne dialogen vi får ta del i. Babe finner etterhvert sin plass på gården, men han er ikke helt fornøyd med tilværelsen det medfører å være bare en vanlig gris. Han synes det høres kjedelig ut bare å spise og sove. Han ser veldig opp til hundene på gården, som gjeter sauer. Derfor bestemmer Babe seg for å bli en gjeter-gris, noe som slett ikke er så enkelt! Spesielt ikke siden selve sjefs-gjeterhunden Rex hater griser!

(Omtale: Cinemateket USF)