fbpx
Hotel of the stars (16mm)

Hotel of the stars (16mm)

Danmark 1981
Regi: Jon Bang Carlsen
farger, 65 min, danske undertekster

– Jeg fikk høre om hotellet «Hotel of the stars» av en statistene jeg brukte i filmen A rich man (1978). Senere – da jeg besøkte Los Angeles igjen – jobbet han og flere fra samme hotell som statister på Martin Scorseses Raging Bull (1980). Han klarte å skaffe meg en jobb som statist i denne filmen. Det var slik jeg fant karakterene til min film og ble kjent med deres verden (Jon Bang Carlsen).
Hotel of the Stars er en dokumentarisk komedie om statister spilt av statistene selv. Den forteller om deres drømmer og om hvordan disse drømmene er et speil på det amerikanske samfunn. Filmen er innspilt på hotellet «Hotel of the Stars», sentralt plassert midt i Hollywood. Engang et hotell der de virkelige filmsjernene bodde, nå et hjem for extras, eller statister som det heter på norsk. Både stjerner og penger har forlatt hotellet. Storhetstiden er over, scenen er fornadret, men drømmen er den samme.
En av statistene i filmen oppsummerer sitt liv: «I love to see myself in Tchnicolor. – Det finnes to slags mennesker, de som går på kino og ser andre gjøre det og de som er der oppe på «the silver screen» og gjør det – jeg liker å være der oppe.»

NFK