Invictus – de uovervinnelige

Musikk: Kyle Eastwood
Scenografi: James J. Murakami
Kostymer: Deborah Hopper
Med: Morgan Freeman,  Matt Damon,  Tony Kgoroge,  Julian Lewis Jones,  Adjoa Andoh,  Patrick Mofokeng,  Matt Stern,  Leleti Khumalo
128 min., norsk tekst, DVD

Problemene er enorme for den nyvalgte president Nelson Mandela, mannen som har gått fra en lang fengselsdom under apartheidregimet til det høyeste embetet i et forent Sør-Afrika. Men landet er forent bare på papiret når Mandela tar over styringen i 1994. Motsetningene er mange mellom folkeslagene som utgjør landet, og klasseforskjellene er enorme. Mandela vet at det ikke bare er møysommelig hverdagspolitikk som skal til for å sveise landet sammen. Han trenger symbolsaker for å få fortgang i prosessen. Presidenten fatter interesse for det utskjelte landslaget i rugby, kjent som Springbok. Det har vært de hvite sør-afrikanernes lag, men Mandela vil gjøre laget folkekjært på tvers av rasegrensene. Presidenten tror at laget kan vinne VM i 1995, som faktisk skal arrangeres i Sør-Afrika. Problemet er bare at Sprinbok i beste fall er middelmådig. Mandela trenger motiverende drahjelp. Den får han fra de innerste sirkler, i form av landslagskaptein Francois Pienaar. De to umake lederne finner tonen og et felles mål. Men kan et VM-gull bli mer enn håp og drømmer?

(Filmweb)