fbpx
Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2013

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2013

Kortfilmfavoritter fra Grimstad 2013 er en DCP-samling med høydepunkter fra Kortfilmfestivalen. Utvalget er gjort av Filmklubbforbundets ansatte og består av filmer i mange ulike sjangere. Sammen utgjør de et program på 1 time og 30 minutter.
Takk til Kortfilmfestivalen og til kortfilmskaperne som velvillig har stilt filmene til disposisjon!

DET VAR IKKE JEG, DET VAR FISKMÅSEN (11 min)
Regi: Julie Engaas
Pelle lider av tvangstanker og Tourettes syndrom. Filmen forteller gjennom vakker og overraskende animasjon om en hverdag fylt av ukontrollerbare tanker og innfall.

FESTEN (7 min)
Regi: Astrid Thorvaldsen
I lange tagninger blir vi tatt med rundt i en leilighet og hage i et fryst øyeblikk under en fest, der vi vet et mord har funnet sted.

MY RECURRING DREAM (musikkvideo for Cold Mailman) (5 min)
Regi: André Chocron
Videoen er bygget opp av ni tablåer og drømmelandskap som er sydd sammen på enestående vakkert vis – både teknisk imponerende og kunstnerisk ambisiøst.

MAGNUS – EN VÅRDAG (18 min)
Regi: Magnus Lilleberg
Heroinavhengige Magnus Lilleberg dokumenterer sin hverdag i dette ærlige og usentimentale (selv)portrettet.

BENKEN (1 min)
Regi: Christer Larsen
En ung mann sitter på en benk, og en pen jente setter seg på den andre enden. Hva skjer hvis gravitasjonskraften virker til mannens fordel?

REKONSTRUKSJON (21 min)
Regi: Mattias Härenstam
Rekonstruksjon er en rekonstruksjon av et selvmord. Et fastmontert kamera uten bevegelser eller endring av utsnitt gir oss en del av historien, og det er seerens egen fantasi som skaper helheten.

BREVET TIL KULTURMINISTEREN (2 min)
Regi: Birgitte Sigmundstad
En morsom anekdote som tematiserer kunst, generasjonsforskjeller og kjønnsrollemønster på et kortfattet og poengtert vis.

Å VOKTE FJELLET (25 min)
Regi: Izer Aliu
To små brødre i en liten fattig familie i Makedonia blir sendt opp på fjellet av sin strenge far for å finne et lam som har stukket av.