La den rette komme inn

Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

For ganske får år siden virket det veldig usannsynlig at en av det siste tiårets aller beste skandinaviske filmer skulle være en vampyrfilm. I dag er det kanskje mer naturlig, men La den rette komme inn er uansett en original, estetisk, spennende og rørende film som overrasket også de som kjente John Ajvide Lindquists bejublede roman. I denne oppveksthistorien, satt tidlig på 80-tallet med mobbeofferet Oskar i sentrum, lander det plutselig en vampyr, i form av Oskars jevnalderende nabo Eli. Historien om Eli tar opp i seg en del av de tradisjonelle vampyrelementene; frykten for sollys, overføring av egenskapene til ofre som ikke dør og – selvsagt – behovet for ferskt menneskeblod, men også litt mindre kjente ting, som vampyrens svært negative effekt på katter, og regelen om at en vampyr ikke kan gå inn et sted uten å være invitert (herav filmens tittel).

(Omtale: Trondheim filmklubb)