Lady Bird

USA, 2017
Originaltittel: Lady Bird
Regi: Greta Gerwig
Med: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Timothée Chalamet, Odeya Rush, Lucas Hedges, Beanie Feldstein og Jake McDorman
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 1t. og 34 min.
Aldersgrense: Tillatt for alle
Format: Blu-ray
Obs: MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Kritikerrost dramakomedie nominert til fem Oscar for beste film, hovedrolle, birolle, manus og regi. Christine (Saoirse Ronan) lengter vekk fra det stillestående livet i Sacramento og forsøker å komme inn på college i New York. Hun er på kant med moren, som hun er mer lik enn hun ønsker å innrømme, og har omdøpt seg selv til Lady Bird for å skille seg ut. Veien mot å bli 18 år er fryktelig lang når man har et mye større vingespenn enn omgivelsene tillater.

(Omtale: Filmweb)