Lillefot og vennene hans i landet for lenge siden

USA, 1988
Originaltittel: The Land Before Time
Regi: Don Bluth
Med: Candace Hutson, Judith Barsi, Gabriel Damon m. fl.
Språk: Norsk tale
Lengde: 1 t. 20 min.
Aldersgrense: 7 år
Format: Blu-ray
OBS! MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Vi befinner oss i en tid for lenge, lenge siden, da jorden var ung og dinosaurene fortsatt vandret rundt. For den lille dinosauren Lillefot er dette en vanskelig tid. Etter at moren dør i kamp med en ond skarptann, legger Lillefot ut på en reise. Målet hans er å finne den grønne dalen, det eneste stedet i verden der det fremdeles finnes mat og vann.

Underveis møter han fire andre dinosaurbarn. De har også blitt alene i verden. Veien til den grønne dalen er lang og farefull. På reisen støter de på hindringer med skumle dinosaurer, vulkanutbrudd og matmangel, men også uenigheter i venneflokken. Etter hvert lærer de verdien av samarbeid og å holde sammen når farer truer.

(Omtale: Cinemateket.no)