Manchester by the Sea

Lengde: 2 t. 17 min.
Aldersgrense: 12 år
Format: Blu-ray
OBS! MPLC. Egne satser gjelder.

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Manchester by the Sea er et praktfullt og lavmælt drama som forsterker inntrykket av Casey Afflecks talent som skuespiller og Kenneth Lonergans evner som manusforfatter og regissør.

Filmen starter med en idyllisk scene fra en fiskebåt før en brå overgang til Lees grå tilværelse som vaktmester i Boston. Kenneth Lonergans regi gir en sterk indikasjon på en skjult forhistorie og med tilbakeblikk får vi gradvis dannet et bilde av en gripende historie og hvordan smertefulle livsendringer kan fremmedgjøre oss, men også vekke oss til live igjen.

Filmen er et velspilt og solid regissert drama av imponerende høy kvalitet og er beskrevet som en sjelden liten filmperle som beveger stort.

(Omtale: Slemmestad filmklubb)