Personal Shopper

Lengde: 1 t. 45 min.
Aldersgrense. 12 år
Format: Blu-ray
OBS! MPLC. Egne satser gjelder!

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Mote, ensomhet og spøkelser svever om hverandre i denne mesterlige thrilleren.

I Personal Shopper møter vi Maureen, spilt av Kristen Stewart. Hun er mote-assistent til Kyra, en modell og fashonista spilt av Nora von Waldstätten. Maureen farter rundt i Paris og London etter eksklusive klær og smykker til Kyra. Men du må ikke tro at dette er en lettbeint The Devil Wears Prada. Maureen er også et medium, en som kan kommunisere med de døde, og historien bringer frem en rekke paranormale fenomener når hun forsøker å finne spor av sin nylig avdøde bror. Merkelige ting begynner å skje.

Oliver Assayas er en mesterregissør fra Frankrike. Med filmer som Clouds of Sils Maria, Irma Vep og Clean han han vært en sentral art house-reggisør som blander det vakre og det fryktelige. Han er blant annet dypt inspirert av Robert Bresson, men har samtidig skapt sitt eget filmspråk. Filmen fikk strålende mottagelse i blant annet Cannes, og Assayas fikk prisen for beste regissør.

(Omtale Cinema Neuf)