Pina

Foto: Hélène Louvart, Joerg Widmer
Manus: Wim Wenders
Genre: Dokumentar
Skuespillere: Malou Airaudo, Jorge Puerta Armenta, Andrey Berezin, Damiano Ottavio Bigi, Clementine Deluy, Josephine Ann Endicott, Lutz Foerster, Silvia Farias Heredia, Barbara Kaufmann, Nayoung Kim, Dominique Mercy, Ditta Miranda Jasjfi, Cristiana Morganti, Nazareth Panadero, Jean Sasportes, Julie Shanahan, Fernando Suels Mendoza, Tsai-Chin Yu
Musikk: Andreas Eisenschneider, Mattias Burkert, Milena Fessmann, Thom Hanreich
Lengde: 1 t. 44 min.
Format: DVD (NFK). DCP bestilles hos Arthaus.
Sensur: Tillatt for alle

Wim Wenders’ hyllest til den legendariske, tyske koreografen Pina Bausch viser for første gang det kunstneriske potensialet til 3D-filmen. En sanselig og hypnotisk filmopplevelse som matcher Bauschs unike blanding av teater og dans. (Også tilgjengelig i 2D.)

Pina Bausch døde i 2009 like før innspillingen av filmen skulle starte. Wenders var en personlig venn av Bausch. Sammen hadde de lenge planlagt et felles filmprosjekt. Ikke før utviklingen av 3D-teknologien skjøt fart, følte Wenders at han hadde funnet riktig måte å formidle Bauschs danseteater på. Da teknologien var på plass, døde koreografen og filmen ble i stedet regissørens og kompaniets hyllest til en legende i danseverdenen.

Her er ingen handling i tradisjonell forstand. Ei heller en innføring i biografien til Pina. Koreografen hylles gjennom dans, bevegelse, musikk, skjønnhet og personlige minner. Alt fanget av Wenders’ 3D-kamera. Det er hans beste film siden BUENA VISTA SOCIAL CLUB – en film du ikke har sett maken til!