Rushmore

USA, 1998
Originaltittel: Rushmore
Regi: Wes Anderson
Med: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams, Seymour Cassel, Brian Cox, Mason Gamble, Sara Tanaka, Stephen McCole, Connie Nielsen, Luke Wilson, Dipak Pallana
Manus: Barry Mendel, Owen C. Wilson
Språk: Engelsk tale, norsk tekst.
Musikk: Mark Mothersbaugh, Randall Poster
Lengde: 1t.29m.
Aldersgrense: 12 år.

Max er redaktør for skoleavisa og årboken, president i skolens Fransk Klubb, Tysk Klubb, Sjakk Klubb og Astronomi Klubb. Samtidig leder han fektelaget og sitt eget teaterselskap, the Max Fischer Players, hvor han setter opp stykker om politi korrupsjon, gatevold, krig og lignende. Til tross for at han er sikker på å komme inn på Oxford (Harvard er reserveplan), er han også en av skolens verste elever. Dersom Max ikke forbedrer karakterene, blir han utvist fra skolen.

Kan livet bli mer komplisert? På toppen av det hele, forelsker Max seg i barneskole læreren Miss Cox. Han bestemmer seg for å bygge et akvarium på skolens baseball bane til hennes ære. Dette gjør selvfølgelig at Max blir kastet ut og må slutte på Rushmore Highschool. I tillegg blir Max uvenner med den mektige stålmagnaten Mr. Blume som også elsker Miss Cox.

RUSHMORE er Wes Andersons andre spillefilm. Akkurat som hans kritiker-roste debutfilm, BOTTLE ROCKET fra 1996, er RUSHMORE skrevet av Anderson selv i samarbeid med Owen Wilson.