Tante Pose

Norge 1940
Regi: Leif Sinding
Manus: Leif Sinding
Med: Einar Vaage, Miriam Neels-Hansson, Thora Neels-Hansson, Eva Lunde, Ellen Nicola, S. Stenfeldt Foss
Prod: A/S Filminspilling/ A/S Merkur-Film
1 t 32 min, Passer fra 7 år
DVD

Ingen jul uten tante Pose

Det blir ingen god jul uten gode juletradisjoner, og noe av det som hører med på TV er Tante Pose. I kveld varter TV 2 opp med historien om den sure, gamle jomfruen som feirer jul hos sorenskriver Bals.

Hos sorenskriver Bals gleder alle seg til julefeiringen, men en ting legger en viss demper på forventningen: Tante Pose kommer på besøk, og med sin prippenhet gjør hun livet surt både for familen og for de andre gjestene.

Giftesyke døtre

Sorenskriver Bals har to vakre og gifteklare døtre. Begge har inngått hemmelig forlovelse, noe som selvsagt er helt uhørt i en tid da foreldrene skal ha mer enn et ord med i laget.

Uheldigvis blir alliansene avslørt mens den fryktede tante Pose er på besøk. Med sitt pripne, oppfarende temperament har tanten tidligere laget skandale for langt mindre enn hemmelige forlovelser.

Det viser seg imidlertid at tante Pose selv ikke er så rent lite giftesyk. Hun kaster seg over den blyge og saktmodige sakfører Plum. Men hvem som gifter seg med hvem, det blir ikke klart før julekvelden er omme.