Toy Story

USA, 1995
Regi: John Lasseter
Produksjonsselskap: Pixar
Med: Tim Allen, Tom Hanks, Don Rickles, Wallace Shawn etc.
Språk: Tale og tekst på engelsk, norsk, dansk, svensk, finsk, islandsk, polsk.
Produksjonsselskap: Walt Disney Comp.

Lengde: 81 min
Aldersgrense: 7 år
Format: DVD og bluray
Obs: MPLC. Egne satser gjelder!
Restriksjoner i forbindelse med oppfølger:
denne filmen kan først vises i 2020.

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Toy Story var den første helaftens dataanimerte filmen som ble lansert av Disney, og også den første fullstendig dataanimerte helaftens filmen i historien.

Woody (Tom Hanks) er den godhjertede cowboydukken som tilhører gutten Andy. Han anser seg selv for å være Andys favorittleke, helt til foreldrene gir Andy en ny leke i bursdagspresang: actionfiguren Buzz Lightyear (Tim Allen). Den arrogante Buzz tror til og med at han er en ekte romfarer. Når Andys familie flytter til et nytt hus, må Woody og Buzz finne en måte å samarbeide slik at de kan unnslippe den fæle naboen Sid Phillips, og finne tilbake til Andy.