Train to Busan

Produsent: Lee Dong-Ha
Foto: Lee Hyung-deok
Musikk: Jang Young-gyu
Språk: koreansk med norsk tekst
Lengde: 1 t. 58 min.
Produksjonsår: 2016
Produksjonsselskap: Next Entertainment World, RedPeter Film
Format: DCP, DVD, BD (filmen bestilles direkte hos Fidalgo film – selskapets egne priser gjelder)

Train to Busan er en actionfylt zombiefilm fra Sør-Korea, som ifjor utmerket seg stort på festivalmarkedet i USA og Europa, mens den samtidig toppet kinolistene i sitt hjemland. Den gjorde det faktisk såpass bra i hjemlandet sitt at den endte opp med å være den mest besøkte kinofilmen i 2016.
Selv om vi kanskje alle tenker at vi er lei alt som har med zombier å gjøre etter at de har invadert popkulturen for fullt de siste ti årene, mye takke være tv-serien The Walking Dead, så klarer Train to Busan å skille seg ut.
Filmen er alt det andre zombiefilmer prøver å være. Den har plenty med action, plenty med skrekkscener, fantastiske karakterer og til og med scener som slår deg helt inn til hjerterota.
Mange vil si at Train to Busan er den beste filmen som ble laget i 2016, uavhengig av sjanger, og den kan også skryte av å ha hele 96% på Rotten Tomatoes, 7.5/10 på IMDB og nok av priser til å fylle et skap eller to.
(Omtale fra Moss filmklubb)