Trainspotting

Storbritannia, 1996
Regi: Danny Boyle.
Med: Ewan McGregor, Johnny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner.
Språk: Engelsk med engelske undertekster.
Lengde: 1 t. 35 min.
Aldersgrense: 15 år
Format: Blu-ray
OBS! MPLC. Egne satser gjelder.

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Fem ungdommers liv i Skottland der venner, fyll og heroin er oppskriften på det gode liv. Eller? Boyles moderne klassiker traff med et brak i 1996.

Basert på Irvine Welsh Roman fortelles en morsom og engasjerende historie om Renton, Spud, Tommy, Sick Boy, Diane og Psykopaten Begbie der heroinavhengighet og fattigdom står i sentrum i Edinburgh, Scotland. Alt med ett solid glimt i øyet og ett fargerikt persongalleri om en gruppe som lever for vennskap, øl og heroin. Dette er ett fyrverkeri av en film! Danny Boyle`s kanskje mest innflytelsesrike og omdiskuterte film er nå tilgjengelig for filmklubbene!

(Omtale: Drammen filmklubb)