Wallace og Gromit – varulvkaninens forbannelse

Storbritannia, 2005
Regi: Nick Park, Steve Box
Med: Helena Bonham Carter, Nick Sallis og Ralph Fiennes m. fl.
Produksjon: Aardman Animations
Språk: Engelsk med norske undertekster
Lengde: 1 t. 35 min.
Aldersgrense: 7 år.
Format: Blu-ray
Priskategori: MPLC

Merk at det for MPLC-filmer ikke er mulig å ta inngangspenger. Kontingent er OK. Filmklubber har lov å annonsere med tittel så lenge det fremgår tydelig at visningen inngår i et filmklubbprogram. Les mer her.

Filmene om oppfinneren Wallace og hunden Gromit er elsket over hele verden. Denne gangen har de slått seg opp i skadedyrbransjen med firmaet Anti-pesto. Med en smart oppfinnelse fanger de kaniner og skadedyr og holder dem unna hagene til folk.

Den årlige kåringen av årets største grønnsaker står for tur, og det er mye å henge fingrene i. Men så dukker et mystisk beist opp! Beistet terroriserer nabolaget og gnafser i seg de største grønnsakene om natta. Våre venner må bruke all sin kløkt for å fange uhyret og redde konkurransen. Lady Tottingtons beiler, Victor Quartermaine, vil også gjøre alt for å imponere. Men kanskje er det Wallace ladyen har et godt øye til?

Wallace & Gromit og varulvkaninens forbannelse er klassisk animasjon i leire laget på gamlemåten, med tålmodig modellering bilde for bilde. Resultatet er imponerende. Wallace og Gromit-filmene er fulltreffere for både store og små, og historiene er oppfinnsomme, spennende og morsomme.

(Omtale: Barnas cinematek)