Grimstad filmklubb

Visninger på Grimstad Kulturhus.

Oppdatert informasjon og kontaktinfo finner du lettest på klubbens facebookside.

DVD/Bluray forsendelser:
v/ Øystein Haga, Henrik Ibsens gate 20 4878 Grimstad
epost haga (at) venstre.no

Filmforsendelse (DCP / 35mm):
Grimstad Kulturhus v/ Morten Agnor (37 25 07 77 eller mob 924 86 894) – Storgata 33 4876 Grimstad.

Leder: Øystein Haga tel 480 38 279
Kasserer: Martin Haugen tel 411 26 648
Sekretær: Øystein Marmøy, tel 928 19 138

Vårprogrammet 2018

Veronikas to liv (1991) er en utsøkt gåte som følger de parallelle livsløpene til to 20 år gamle kvinner, den ene i Frankrike, den andre i Polen, begge spilt av Irène Jacob. Regi: Kieslowski. Musikk: Preisner.
Torsdag 11. januar kl. 18

Corn Island (2014). NRKs filmkritiker gjennom 30 år, Einar Guldvog Staalesen, har plukket denne «skjulte filmperlen» for oss. Filmen handler om ei ung jente og hennes bestefar som etablerer ei øy for å dyrke mais, og alt slitet deres for å overleve, før øya tas av høstflommen. Guldvog Staalesen innleder og vi samtaler om filmen etterpå.
Tirsdag 23. januar kl 18

En høyst uvanlig mann (2005). Klisjeer, ja vel. Men sjarmerende så det holder. Om en gammel mann som fra han var liten gutt har drømt om å bli den raskeste i verden. I nesten førti år har han mekket på en motorsykkel. Nå er det på tide å virkeliggjøre drømmen.
Torsdag 8. februar kl. 18

Skyggenes dal (2017). Aslak (6) går inn i en mørk skog for å finne hunden sin. Filmen hadde premiere i 2017, men ble aldri vist i Grimstad. Kom og hør regissør Jonas Matzow Gulbrandsen fortelle om filmen!
Tirsdag 20. februar kl. 18

Det levende slottet (2004). Spektakulært eventyr om trollmenn, krig og kjærlighet. Fin for voksne og barn! Barn gratis i følge med betalende medlemmer
Lørdag 24. februar kl 15

Danserinnen (2016). En gripende skildring av et av de største ikonene fra La Belle Époque, med noen av de mest pustberøvende dansesekvensene fanget på film.
Torsdag 8. mars kl. 19

The Rocky Horror Picture Show (1975). Et ungt par kjører på en øde landevei, da bilen bryter sammen. Men hva skjuler seg på herregården der de søker ly?
Tirsdag 20. mars kl. 19

The Fall (2006). En skadet og deprimert stuntmann på sykehus begynner å fortelle ei lita jente en fantastisk historie om fem superhelter.
Torsdag 5. april kl. 18

Om kropp og sjel (2017). En film om vår frykt for å åpne oss for andre. Drømmende, vakker og unik kjærlighetshistorie, både surrealistisk og jordnær.
Tirsdag 17. april kl 18

Ariettas hemmelige verden (2010). Bittelille Arietta bor under gulvet, i skjul for menneskene. Men så blir hun venn med en gutt! Barn gratis i følge med betalende medlemmer. I samarb. m/Barnebokfestivalen.
Lørdag 21. april kl. 15

Jakten (2012). Prisbelønnet dansk film av Thomas Vinterberg, med Mads Mikkelsen i hovedrollen som en jaget overgrepsmistenkt i en barnehage.
Torsdag 3. mai kl. 18

The Tree of Life (2011). Den milde moren og den strenge faren til de tre O’Brien-sønnene har hver sin tilnærming til hva som er viktig i menneskets liv. Tree of life er kalt et filmatisk dikt, som med stor visuell skjønnhet, utforsker menneskets plass i universet.
Tirsdag 22. mai kl. 18