Grimstad filmklubb

(60 medlemmer høsten 2016)

Visninger på Grimstad Kulturhus.

Oppdatert informasjon og kontaktinfo finner du lettest på klubbens facebookside.

DVD/Bluray forsendelser:
v/ Øystein Haga, Henrik Ibsens gate 20 4878 Grimstad
epost haga (at) venstre.no

Filmforsendelse (DCP / 35mm):
Grimstad Kulturhus v/ Morten Agnor (37 25 07 77 eller mob 924 86 894) – Storgata 33 4876 Grimstad.

Leder: Øystein Haga tel 480 38 279
Kasserer: Martin Haugen tel 411 26 648
Sekretær: Øystein Marmøy, tel 928 19 138

Vårprogrammet 2017

Zorba the greek
A man needs a little madness, sier greske Zorba (Anthony Quinn) til den litt stive engelske forfatteren, som har flyttet til en greske øy etter å ha arvet en liten eiendom. Nydelige bilder og et udødelig soundtrack (Mikis Theodorakis) gjør opplevelsen komplett. Vi kombinerer Michael Cocoyannis’ livsbejaende Zorba the Greek med nydelig gresk mat, satt sammen av Smag og Behag.
Pris, Inkludert mat: 300
Pan torsdag 12. januar klokka 19

Lars von Triers fem benspænd
Få med deg Lars von Triers fem benspænd (2003), den danske filmkunstneren Lars von Triers inngang til dokumentarfilmens verden. Sammen med Jørgen Leth klarer han nok en gang å bryte med tradisjonelle filmvkonvensjoner i denne kritikerroste filmen. Ideen bak er å utfordre Leths til å gjenskape sin egen kortfilm, «Det perfekte menneske» fra 1967, på fem ulike måter. Det skjer under kreativt press, med klare regler og begrensninger. Resultatet er en usedvanlig sterk og spennende reise og en utforskning av essensen i det å skape film.
Pan tirsdag 24. januar klokka 19

Blood Simple – Coen-brødrenes debut
Bli med på en reise til Texas, hvor en blanding av utroskap, misunnelse og grådighet gir uhyggelige konsekvenser. Joel og Ethan Coen står bak «The Big Lebowski», «Fargo», «Barton Fink» og en rekke andre moderne klassikere. Blant brødrenes mindre sette filmer finner vi deres første, nemlig thrilleren «Blood Simple» fra 1984. Her er mye av Coen-særpreget allerede på plass: stilsikker lek med noirsjangeren, nervepirrende spenning og mørk humor.
Pan torsdag, 9. februar klokka 19

Blade Runner
Androider gjør oppgjør mot menneskene og politimann Rick Deckard tar opp jakten på dem. Underveis møter han vakre Rachael, hun blir nøkkelen til Deckards revurdering av oppdraget. Blade Runner (1982) er regissert av Ridley Scott, som også har laget filmer som Hannibal, Gladiator, The Martian og Alien, den er løst basert på science fiction boken «Do androids dream of electric sheep?» fra 1968, skrevet av Philip K. Dick. Blade runner ansees som en av de mest innflytelsesrike filmer i sin sjanger.
Pan tirsdag 21. februar klokka 19

Familielørdag: Mummitrollet – kometen kommer
Sommeren er som somre flest i Mummidalen, varm og hyggelig og full av muligheter. Men en natt blir det storm, og langt ute i himmelmørket lyser et rødt øye som blir større for hver dag. Det er en komet som kommer nærmere og nærmere Mummidalen. Himmelen er rød, havet kryper ned i kulpene, og alle små kryp pakker sakene sine og flykter. Mummitrollene – kometen kommer (1993), basert på en fortelling av Tove Jansson, er regissert av Hiroshi Saitô.
Pan lørdag 4. mars klokka 15

Whale Rider + fotografier av Peter Lukas
Whale Rider (2002) av Niki Caro gir et unikt innblikk i New Zealands maorikultur og mystikk. Filmen bygger på en roman som skildrer en jentes kamp for å bli høvding i en mannsdominert tradisjon.
Filmen har vunnet flere priser. I forkant av filmen viser fotograf Peter Lukas fra Grimstad bilder tok under sin reise til New Zealand i fjor.
Pan, torsdag 9. mars klokka 19.

Ereaserhead
Eraserhead (1977) var David Lynch’ første langfilm, en lavbudsjettfilm det tok fem år å lage. Settingen er urban, mørk, grim. Henry og Mary får en sønn utenfor ekteskap, noe Marys familie mener forklarer hans monsteraktige utseende. Lynch’ gjenkjennelige fantasi- eller drømmescener kan være frastøtende og bisarre, men to klare temaer framstår i filmen: Et far-og sønntema og et sex- og teknologitema. Anerkjennelsen gjorde at David Lynch kunne finansiere senere produksjoner.
Pan tirsdag 21. mars klokka 19

Rashomon – Demonenes port
En hendelse i en skog, som inkluderer både voldtekt og drap, blir gjenfortalt av de involverte, alle fra sin synsvinkel. Historiene viser seg å være ganske forskjellige og motsigende. Hvem snakker sant? Hvem snakker usant?
Japanske Akira Kurosawas banebrytende film Rashōmon fra 1950 skapte uttrykket «rashomon-effekten», som beskriver nettopp det at forskjellige mennesker opplever verden forskjellig og kan gjenfortelle samme hendelse på ulike måter, uten at man nødvendigvis snakker usant.
Pan torsdag 6. april klokka 19.