Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Vega filmklubb

Header Vega filmklubb

Vega filmklubb er et samarbeid mellom Vega scene og Norsk filmklubbforbund (NFK). Vega filmklubb er en ideell forening, åpen for alle. Vi viser klassikere og nyere filmer fra hele verden. Det er alltid introduksjon til disse visningene.

Har du lyst til å være med å drive Vega filmklubb? Ta kontakt: Marte Stapnes, Norsk filmklubbforbund. E-post: marte (at) filmklubb.no.

PROGRAM

30. august Terminator 2: Judgment Day (1991) James Cameron. En forsmak på Filmklubbforbundets filmseminar, som har tema Apokalypse nå igjen. (12.-13. okt, på Vega scene). Har filmen fått eksistensiell angst? Vi er inne i en turbulent periode preget av klimakrise og polarisert politikk. Hva gjør det med filmene som lages? Og hva gjør filmene med oss? Les mer om seminaret, og meld deg på.

27. september Kortfilmfavoritter fra Grimstad. Norsk filmklubbforbund presenterer en helaften med de beste kortfilmene fra Kortfilmfestivalen i Grimstad. Den kuraterte kortfilmpakken vil bli tilgjengelig for alle landets filmklubber.

25. oktober Analog filmkveld. Tittel kommer! Oslo filmrullklubb gjester Vega filmklubb, og viser analog film.

29. november Charlie’s Angels (2000) McG. Feministisk filmklubb gjester Vega filmklubb, og tar for seg en klassiker samtidig som rebooten (regissert av Elisabeth Banks) kommer på kino.

20. desember Gremlins (1984) Joe Dante. Juleavslutning og julefilm.

Tidligere visninger

Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker (1989) Peter Greenaway. Innledning av Marte Stapnes.
The Big Lebowski
(1998) Joel og Ethan Coen. Slipp for Z filmtidsskrift tema Coen-brødrene. Innledning av Einar Aarvig.
Marie Antoinette
(2006) Sofia Coppola, i samarbeid med Feministisk filmklubb. Innledning av Elisabeth Gripsrud.
Den tredje mann
(1949) Carol Reed, med innledning av Jakob Lothe.
Close-knit
(2018) Naoko Ogigami.