Førpremierer på Bergsem!

Holy+Motors

Holy Motors (foto: Filmweb)

Både Tour de Force og Arthaus stiller opp med førpremierer når filmklubbene møtes til landsmøte og Bergsem 15.-17. mars på Cinemateket i Bergen.

Fantasy-dramaet Holy Motors, distribuert i Norge av Tour de Force og regissert av Leos Carax, vil bli vist når filmklubbene setter hverandre i stevne helgen før påske. ”Holy Motors” tar oss med på den kortvokste, men usedvanlig allsidige karakterskuespilleren Oscars maskerade gjennom et forkvaklet unrealityshow, hvor han spiller mang en rolle: Gammel tiggerkone, kampsportmester i motion capture-oppdrag, reptilmonster i erotisk aktivitet, skrullete kannibal-uteligger, suicidal kinesisk mafia-hitman, heftig trekkspillspillende spellemann, hva enn ditt hjerte begjærer (inkludert syngende Kylie Minogue iført blodig kabinansatt-habitt).

Den som ser på ”Holy Motors” vil sitte igjen med mangt et spørsmålstegn i sitt stille sinn, men filmen gir heldigvis et alternativt svar på hovedspørsmålet Cronenberg stiller med “Cosmopolis” (2012): Hvor sover limousinene, disse dekadansens fallossymboler, og hva snakker de om når kvelden siger på?

War+Witch+

Rebell (foto:Arthaus)

Arthaus låner oss Rebell (War Witch) av Kim Nguyen. Filmen deltok i hovedkonkurransen på Berlin filmfestival 2012 hvor hovedrolleinnehaver Rachel Mwanza mottok prisen for beste skuespiller. Hun hadde ikke stått foran et kamera før denne filmen.

Mwanza spiller den unge jenta Komona som blir bortført når opprørere kommer til hennes fredelige landsby. Hun blir tvunget til å drepe sine foreldre og bli en barnesoldat.
Rebell
er den kanadiske regissøren Kim Nguyens femte spillefilm. Den ble spilt inn i sin helhet i Kongo. En rå, men også poetisk fortelling om menneskelig overlevelse.

Meld dere på seminar og landsmøte til Bergen filmklubb!

E-post: post(at)bergen-filmklubb.no

Medlemsfordeler