Fullt kjør med Film fra Sør

Fra 7. til 16. oktober er det fullt trykk med filmer fra Sør på Cinemateket og mange Oslo kinoer. Det er 21. gang festivalen arrangeres og programmet ser ut til være noe for en hver smak. I år hevder festivalen å ha
lagt vekt på at film fra sør også kan være underholdning med høy popkorn-faktor, uten at det strengt tatt synes i programmet.

Festivalfilmene er som vanlig et godt mix av høyt og lavt, fremdeles med vekt på kvalitet og variasjon. Likevel  ingen grunn til å la seg skremme. Programmet begynner med libanesiske Nadine Labakis komedie  ”Where do we go now?”, om handlekraftige kvinner i en libanesisk landsby, og avsluttes lørdag 15. oktober med mexikanske ”Even the Rain/Tambien la lluvia” av Iciar Bollain, en god blanding av fiksjon og virkelighet, fortid og nåtid der ikke ukjente Gael Garcia Bernal spiller hovedrollen. Flere av festivalfilmene kommer etter hvert også på kino. Blant andre Iranske ”Nader og Simin – et brudd”, som vant Gullbjørnen på årets filmfestival i Berlin og Egyptiske ”678 Kairo” som handler om seksuell trakassering i det egyptiske samfunnet.

Film fra Sør festivalen sprang i sin tid ut fra miljøet rundt Blindern filmklubb og er nå en av Norges best besøkte festivaler og ledende i sitt slag i Nord-Europa.

Bildet: Fra åpningsfilmen “Where do we go now/ Et maintenant, on va ou?” av Nadine Labaki.

Medlemsfordeler
NFK utgir Z filmtidsskrift: Siste Z
Arthaus
NFK opprettet Arthaus - stiftelsen for filmkunst: