NFKs temahefter

NFKs skriftserie har blant annet temahefter om britisk sosialrealisme, poetisk realisme, tysk ekspresjonisme og film noir. Heftene er ypperlige som bakgrunnsmateriale hvis man vil programmere en temaserie i filmklubben.

Gjennom temaheftene kan man lese seg opp på emnet, finne fram til sentrale filmer fra en periode, og få bakgrunnsinformasjon til å holde innledninger til filmene.

NFKs eget filmtidsskrift Z har også opp gjennom årene utgitt temanummer som kan være relevante for fordypning og programmering. Enkelteksemplar av tidligere Z kan bestilles på Zs nettsider. Som filmklubbmedlem kan man også abonnere på Z til filmklubbpris: 190 kroner.

NFKs bøker og temahefter kan bestilles fra nfk@filmklubb.no. Porto kommer i tillegg.

Temaer og priser på NFKs bøker og temahefter:

Til siste åndedrag og den franske nye bølgen av Gunnar Iversen (kr 150, for filmklubbmedlemmer kr 100,-)

Til siste åndedrag regnes som en av de største klassikerne i filmens historie. Få filmer har fått så stor oppmerksomhet, og hatt like stor betydning som Jean-Luc Godards film fra 1960. Til siste åndedrag er en film som fremdeles inspirerer filmskapere verden over, og som fortsatt kan overraske tilskuerne sine.
            Denne boken gir en grundig presentasjon og analyse av Til siste åndedrag. Godards klassiker settes inn i sin historiske og estetiske sammenheng. Boken blir slik også en introduksjon til den franske nye bølgen i etterkrigstiden.

Sykkeltyvene og den italienske neorealismen av Gunnar Iversen (pris kr 150,-, filmklubbmedlemmer kr 100)

Sykkeltyvene regnes som en av de største klassikerne i filmens historie. Det er få filmer som har hatt like stor betydning som Vittorio de Sicas mesterverk fra 1948 – og filmen inspirerer fremdeles filmskapere verden over.

Denne boken gir en grundig presentasjon og analyse av Sykkeltyvene, og setter filmen inn i sin historiske og estetiske sammenheng. Heftet blir slik også en introduksjon til den italienske neorealismen i etterkrigstiden.

Se deg om i vrede! – Britisk sosialrealisme fra 1950 tallet til i dag av Gunnar Iversen (pris kr 100,-, kr 75 for filmklubbmedlemmer)

Den svarte filmen -en introduksjon til film noir
av Gunnar Iversen (pris kr 100,- pris for filmklubbmedlemmer kr 75)

Den franske poetiske realismen av Gunnar Iversen (pris kr 75, filmklubbpris kr 40,-)