Nytt Z om norske skuespillere ute nå!

Sonja Henie

Sonja Henie (foto: Norsk Filminstitutt)

Z filmtidsskrift slipper første nummer i 2013 denne uka. Tema er norske skuespillere, og temaredaktør er Aksel Kielland, skribent og mangeårig styremedlem i filmklubbforbundet

Et av tegnene på at den norske filmkulturen er i en sørgelig forfatning er at det nesten aldri skrives gode, analytiske tekster om norske skuespillere. Det nye nummeret av Z forsøker å etablere en tradisjon for å skrive noe fornuftig om en yrkesgruppe som stort sett kun kommer til orde i hjemme-hos-reportasjer. Les hva Kielland og hans bidragsytere har funnet ut om fremtredende norske skuespillere i Norges mest seriøse filmtidsskrift!

FRA INNHOLDET:

Aidan Koch: Sonja Henie-tegneserie

Aksel Kielland: Aud Schønemann: Med ansiktet som lerret og publikum som projeksjonist

Victoria Fossum Kielland: Det er ingen som kommer til å savne meg – Om Rolv Wesenlund som Marve Fleksnes

Gaute Brochmann om Bjørn Floberg

Dag Johan Haugerud – intervju med Anne Marit Jacobsen

Marte Stapnes: En djevel på detaljer – Anders Baasmo Christiansen

Lasse Winther Jensen om Anders Danielsen Lie

Odd-Magnus Williamson: Alle kan gjøre det!

Les mer på www.znett.com

Medlemsfordeler
NFK utgir Z filmtidsskrift: Siste Z
Arthaus