Filmfaglig seminar 2012 fokuserer på Japan!

Planleggingen av årets seminar, som vil gå av stabelen i Filmens hus i Oslo i helgen 29-30. september, er i full gang, og vi er glade for å bekrefte at Helen McCarthy blir en av hovedforeleserne. Hun vil blant annet introdusere deltakerne til anime-filmens historie

Helen McCarthy er anime og manga ekspert, foredragsholder og forfatter.  Hun har skrevet åtte bøker om japansk anime og manga, blant dem den første engelskspråklige boka om anime: Anime! A beginners guide to Japanese animation (1993), Hayao Miyazaki: Master of Japanese Animation og The Art of Osamu Tezuka: God of Manga. I tillegg har hun skrevet utallige essays og artikler, og forelest på filmfestivaler og i akademiske sammenhenger. Hun har også vært kurator for fire sesonger med forelesninger og filmvisninger ved Barbican Cinema i London.

Sett av helgen 29-30. september, og les mer om anime i Joakim Pedersens artikkel i Z filmtidsskrift!