fbpx

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Filmfaglig seminar 2012 fokuserer på Japan!

 

Planleggingen av årets seminar, som vil gå av stabelen i Filmens hus i Oslo i helgen 29-30. september, er i full gang, og vi er glade for å bekrefte at Helen McCarthy blir en av hovedforeleserne. Hun vil blant annet introdusere deltakerne til anime-filmens historie

Helen McCarthy er anime og manga ekspert, foredragsholder og forfatter.  Hun har skrevet åtte bøker om japansk anime og manga, blant dem den første engelskspråklige boka om anime: Anime! A beginners guide to Japanese animation (1993), Hayao Miyazaki: Master of Japanese Animation og The Art of Osamu Tezuka: God of Manga. I tillegg har hun skrevet utallige essays og artikler, og forelest på filmfestivaler og i akademiske sammenhenger. Hun har også vært kurator for fire sesonger med forelesninger og filmvisninger ved Barbican Cinema i London.

Sett av helgen 29-30. september, og les mer om anime i Joakim Pedersens artikkel i Z filmtidsskrift!

http://znett.com/2011/11/anime-japans-hemmelige-vapen/