Bli med på kortfilmfestival!

Kortfilmfestivalen i Grimstad arrangeres i år for trettiniende gang og datoene er 8. til 12 juni. Filmklubbmedlemmer ønskes spesielt velkommen. Er du medlem i en filmklubb tilknyttet Norsk filmklubbforbund får du rabattert festivalpass. Programmet for festivalen begynner å ta form, og inneholder mange spennende grunner til å starte sommeren i Grimstad

Foruten de årlige kategoriene norsk og internasjonal kortfilm, dokumentar og musikkvideo, er det lagt opp til flere interessante spesialprogram og arrangementer. Blant annet får festivalen besøk av den innovative svenske regissøren Ruben Östlund og det vises et mini-retrospektiv av hans kortfilmproduksjon. Han vil også prege Grimstad med sitt nye kunstneriske prosjekt. En annen filmskaper som gis et retrospektiv under årets festival er Eva Dahr. Dahr har siden 1985 regissert både kort- og langfilmer. Hun er en tydelig stemme i norsk filmbransje som leder av norske filmregissører.

TrAP

Kortfilmfestivalen viser også dokumentarfilmer, og Gullbjørnvinneren fra Berlin, Fuocoammare (Havet brenner) av Gianfranco Rosi blir en av hovedattraksjonene sammen med Cameraperson av og med Kirsten Johnson. Midtøstens egne filmskapere er representert på festivalen gjennom Transnational Arts Production (TrAP), et prosjekt som lar oss se konfliktene gjennom deres øyne. Noen av filmskaperne kommer til Grimstad. Syv internasjonale skeive kortfilmer blir vist i samarbeid med Oslo | Fusion. Om det kommer representanter for filmene som vises  er ennå ikke avklart. Det skeive programmet er ment å få publikum til å le og smile, og blir et kjærkomment avbrekk fra de mer alvorlige filmene om flyktningeproblematikk og Midtøstenkonflikt.

Trenger man avveksling fra film blir det også anledning til å oppleve lokal kultur med besøk på Grimstads eget bryggeri, Nøgne ø. Festivalølet smaker enda litt bedre når man vet hvor det kommer fra!

Påmelding til festivalen skjer ved å følge denne linken, velge studentpass, og skrive hvilken filmklubb du er medlem av. Husk å ta med NFK medlemskort med semestermerke for vår 2016!

Se festivalens egne hjemmesider!

Bildene er hentet fra Pagliacci og In the Future They Ate of the Finest Porcelain