Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

10 nye filmer til høstprogrammet

Det sikres stadig rettigheter til filmer klarert for filmklubbvisning. Her er 10 nye titler, alle regissert av kvinner:

The Diary of a Teenage Girl (Marielle Heller, 2014) –Film basert på en tegneserieroman med samme navn om en 15-årings seksuelle oppvåkning i 1970-tallets San Francisco.

Professor Marston and the Wonder Women (Angela Robinson, 2017) – Den utrolige historien om professor Marston, mannen bak tegneserieheltinnen Wonder Woman, og hans to kvinnelige elskere.

Zero Dark Thirty (Kathryn Bigelow, 2012) – Hvordan ble Osama Bin Laden funnet og pågrepet? Svaret får du i denne filmen, som er basert på den virkelige hendelsen.

Certain Women (Kelly Reichard, 2016) – tar oss med inn i livene til en håndfull kvinner i det nordvestlige USA. Her tvinges rollefigurene til å definere seg selv i en verden av uperfekte mennesker og uklare følelser, mens deres liv befinner seg et sted mellom isolasjon og intimitet.

The Beguiled
The Beguiled, Coppola,2016

The Beguiled (Sofia Coppola, 2016) – På en pikeskole i Virginia går livet sin vante gang, men tilværelsen forandres brått når en av jentene finner en skadet soldat som trenger mat og husly. Sofia Coppola mottok prisen for beste regissør for filmen i Cannes i 2017.

Destroyer (Karyn Kusama, 2018) – En fremragende noir-film med Nicole Kidman i en rolle totalt blottet for glamour. «Ikke noe forbilde på noe som helst vis, men en type filmkarakter jeg gjerne skulle sett mange flere av», skriver Ingrid Rommetveit om filmen på Znett.

Raw (Julia Ducournau, 2016) – skrekkfilm om kannibalisme som har fått publikum til å besvime på festivalvisninger i utlandet.

Den tapte verden (Margarethe von Trotta, 2015) – En datters reise til New York for å oppsøke en kvinne som kan være hennes mor.

American Honey (Andrea Arnold, 2016) – handler om en flokk omreisende magasinselgere i USA hvor vi følger karakteren Stars flukt fra en belastet familiesituasjon (hovedbilde).

The Party (Sally Potter, 2017) – En sprudlende situasjonskomedie med noen av Englands fremste skuespillere på rollelista.

Se vår filmside for flere titler!