Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Bitre tyske tårer og prestens klimaangst

Bitre tyske tårer og prestens klimaangst

To av høstens mest aktuelle titler er kun tilgjengelige i en begrenset periode. Bestill nå om dere vil vise medrivende Fassbinder-drama eller finspilt preste-apokalypsefilm. 

Petra von Kants bitre tårer (bildet) og First Reformed er to av filmene som filmklubbene kan vise denne høsten – men disse er kun mulig å vise i en begrenset periode. Meld interesse nå om din klubb har lyst til å vise dem: send en epost til chloe (at) filmklubb.no.

Petra von Kants bitre tårer av Rainer Werner Fassbinder er et drama mellom fire kvinner, og handler om konflikten som oppstår når et menneske ikke er i stand til å forholde seg emosjonelt til et annet menneske.

Filmen er særlig aktuell denne høsten fordi Jan Erik Holst tilbyr foredrag om tysk nybølge til filmklubbene, hvor han kan tilpasse foredraget til den eller de filmene dere ønsker å vise. Filmklubbforbundet gir arrangementsstøtte til foredraget. Les mer om foredraget og andre tyske nybølgefilmer vi tilbyr.

first reformed
Ethan Hawke gjør en fabelaktig innsats som presten Toller i First Reformed

Den andre tittelen som har en begrenset visningsperiode, er First Reformed av Paul Schrader. Filmen problematiserer hvordan en prest skal klare å bevare troen samtidig som han føler på trusselen om verdens undergang og altoppslukende klimakrise. First Reformed er en naturlig oppladning til høstens filmseminar, Apokalypse nå igjen, som finner sted på Vega scene fra 12. til 13. oktober.

Les mer om Schraders gnistrende film i Z-bloggen Et nådeløst ekstistensielt søkelys på tilværelsen – First Reformed.