Tysk nybølge

Papas kino ist tot! Lag helaften i filmklubben med film og foredrag.

Kulturprisen til Lyngdal filmklubb!

En berikelse for lokalmiljøet, og en kulturaktør som bidrar til økt mellommenneskelig forståelse. Lyngdal kommune hedrer en filmklubb som virkelig står på for fellesskapet.

I 16 år har Lyngdal filmklubb vært et kulturtilbud å regne med i Lyngdal i Vest-Agder. Over årenes løp har de vist mer enn 200 filmer og arrangert quiz, seminarer og regissørbesøk i Lyngdal kulturhus. Styret, ledet av Petter Røren, holder seg oppdatert på aktuelle filmer ved å delta på filmfestivaler, og de har markert seg i filmklubbevegelsen som en synlig og engasjert klubb. I 2010 ble de kåret til Årets filmklubb av Filmklubbforbundet.

Denne helgen fikk filmklubben en høyst fortjent heder da de ble tildelt Lyngdal kommunes kulturpris. Prisen er en flott statuett laget av kunstner Anne Berit Nedland, og 10 000 kroner.

I tildelingen roses Lyngdal filmklubb for sin entusiasme og sitt arbeid for å tilby et spennende program til medlemmene. De grundige introduksjonene før filmen beriker filmopplevelsen, og klubben legger til rette for å dele inntrykk og refleksjoner etter visningene. Gjennom filmvalg og den gode publikumsoppslutningen viser de at filmklubb er en berikelse for det lokale filmtilbudet.

I begrunnelsen står det blant annet: «Styret har maktet å løfte fram filmer fra mange forskjellige land og kulturer og på denne måten kanskje også bidratt til økt mellommenneskelig forståelse». Både kommunen og klubbens mange medlemmer håper at filmklubben fortsetter i mange år fremover, og i prisbegrunnelsen understrekes det at Lyngdal trenger et kulturtilbud som dette.

Vi i Filmklubbforbundet er helt enige, og gratulerer så mye med utmerkelsen.

Toppbildet: Leder for Lyngdal filmklubb Petter Røren (t.v.) og styremedlemmer Åse Leksbø og Sturla Stenbråthen.