Hva kan andre lære av din filmklubb?

Et av høydepunktene under Bergsem, er når klubbene presenterer seg for hverandre. Her er det anledning for å skryte, og å dele erfaringer og utfordringer med andre klubber.

20.–22. mars går årets Bergsem og filmklubbdagene av stabelen. En fast post på programmet er at klubbene som er tilstede presenterer seg for hverandre. De får fem minutter hver. Her er punktene dere kan forberede i forkant:

• Hva heter dere som presenterer, hva heter klubben, og hvor ligger den?
  • Hvor mange er dere i styret, hvor mange medlemmer har klubben, og hvor ofte viser dere film?
  • Årets fokus: Hva gjør dere som andre filmklubber kan lære av? Det kan være både stort og smått: har dere funnet en veldig smidig måte å bli enige om filmprogrammet? Er dere gode på å få i gang samtalen etter filmen? Er dere ekstra fornøyd med hvordan dere gjør filmintroduksjoner, hvordan dere løser billettsalget, eller er dere ekstra stolte av hvordan dere motiverer hverandre? Del tips og triks, og ikke minst, hør hva de andre klubbene har å komme med.

Om dere vil vise frem en powerpointpresentasjon (ikke et krav), sender dere denne til bfkpost(at)gmail.com

Eksempler fra filmklubbpresentasjonene i 2019: KinoKino i Sandnes fortalte om en overraskende publikumsøkning med mange nye yngre besøkende. I Cinema Neuf hadde de eksperimentert med filmer som fremkaller nostalgi hos publikum, som Jakten på nyresteinen, til gode besøkstall.
Feministisk filmklubb satte internett i fyr og flamme med sin live-kommentering under førjulsvisningen av Love Actually (noen startet til og med en egen reddittråd), og i Voss filmklubb var de på jakt etter komedier som er like morsomme som The Ladykillers (1955).

Filmklubber ♥ Bergen

Bergen filmklubb (toppbildet)  er vertskap for Bergsem og filmklubbdagene. Fra høyre med klokken ser vi: Kenneth Sjøvold, Hedda Hermansen, Jonas Eliassen, Maren Rørvik, Andreas Tystad og Hans Jørgen Moldung. Casper Børretzen og Caroline Tranberg var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Meld dere på til Filmklubbdagene her!