Korona-virus og hvordan det påvirker filmklubbene

Vi ser oss nødt til å avlyse Bergsem. Her er også tips til hva filmklubbene må tenke på i virustider.

Vi følger myndighetenes råd, og ser i tillegg at Legeforeningen anbefaler at forsamlinger bør holdes under 50 deltagere. Dette, i tillegg til en del gode, strenge smittetiltak fra Bergen kommune, gjør at vi velger å avlyse Bergsem 20.–22. mars.

Det er 57 påmeldte til Bergsem, og fordi så mange må reise til byen velger vi å avlyse.

Hva skjer med landsmøte?

Det er noen ting landsmøtet må godkjenne, som regnskap, årsmelding og valg av nye styremedlemmer. Vi ser på hvordan dette kan løses digitalt.

Hva skjer med reisestøtten?

Vi anbefaler alle å se om det er mulig å kansellere billetter, eller om du har reiseforsikring som dekker å avlyse turen.

Hvis du likevel ikke får refundert noe, vil vi fortsatt gi inntil 3000 i reisestøtte. Her har vi tillit til at de som får refundert reisen på annet vis ikke ber om støtte fra oss. For å få reisestøtte forutsetter vi at du svarer på sakene i det digitale landsmøte. Mer info om hvordan vi kan avvikle dette kommer så snart vi har det.

Om å drive filmklubb i virus-tider

Vi anbefaler filmklubber å holde øye med rådene fra myndighetene, og avlyse arrangement ved behov. Om dere ikke kan gjennomfører en visning: si fra til oss så tidlig dere vet det, så skal dere slippe å betale for visningsrettigheter (om det har gått gjennom oss.)

Om dere ønsker å sette opp filmen på et senere tidspunkt er det også mulig, men si fra så tidlig dere kan, så er alt lettere å ordne.

Vi sender ut alle filmer dere har bestilt, som vanlig.

Om noen finner noen gode måter å holde filmklubbaktiviteter uten å møtes, individuell hjemmefilmklubb med påfølgende nettdiskusjoner, nett-quiz eller andre tiltak for å lette karanteneperioden: si gjerne ifra, så kan vi dele det med de andre klubbene.

Vask hendene, vær med på å forebygge smittespredning og hold humøret oppe!

keep calm and watch films