Lag en fargerik filmhøst for barna

Mens vi venter på at det igjen blir mulig å åpne dørene for store og små, kommer vi med tips for å planlegge barnefilmklubbhøsten. Gode filmer er klare for visning, og barna kan få kurs i både slapstick og animasjon.

Vi begynner med filmene! For tredje år på rad har vi fått tilgang på fersk europeisk barnefilm gjennom Cinekid Wrap, et europeisk samarbeid for å fremme kvalitetsfilm til barn. I samarbeid med Norsk filminstitutt har vi gleden av å tilby disse tre filmene gratis:

Binti – (hovedbilde) Vinner av Europas beste barnefilm 2019. Kreative Binti (12) har en drøm. Hun vil bli en berømt vlogger på YouTube. Men hun og familien er papirløse og kan bli kastet ut av Belgia når som helst.

Fight Girl – Den nye eleven Bodil (12) har et sterkt temperament. Når hun begynner med kickboksing samtidig som hun starter på en ny skole, må hun lære å kontrollere følelsene sine både i og utenfor ringen. Vinner av European Film Academy Young Audience Award.

Bortebane – Fra toppskårer til outsider: Ben må igjen vinne tillit på fotballaget og få nye venner når han flytter til en ny by. Vennskap og kjærlighet til fotball, på tvers av kulturer.

den vesle grå ulven
Den vesle grå ulven

Den vesle grå ulven er klar for å bli kjent med de litt mindre barna. Filmskaper og animatør Natalia Malykhina har laget fire korte barnefilmer om den hyggelige ulven og vennene hans.

Natalia Malykhina tilbyr i tillegg animasjonsverksted for barn med grupper på maks 10 stykker. Hun vil bruke Den vesle grå ulven som utgangspunkt for kurset, hvor målet er å lage en egen film med premiere for familie og venner. På kurset animerer barna seg selv, i naturmaterialer og lego.

Malykhina har 25 års erfaring med animasjon og holder til på Lillehammer. Hun reiser hovedsaklig til østlandet, men kan også holde kurs andre steder med tilgang til utstyr for verkstedet. Kontakt: ulvenfilm(at)yahoo.com.

Finn din egen Keaton eller Chaplin! Se Bjørn Kolstø fortelle om slap-stick-kurset han holder for barn i videoen over. Først ser barna en stumfilm, deretter improviserer de rundt en av scenene, før de får utdelt kostymer og fremfører scenen for foreldrene. En flott måte for barn å bli kjent med stumfilm, og en utmerket måte å tilføre noe fysisk til filmopplevelsen. Ta kontakt med Filmklubbforbundet på nfk(at)filmklubb.no, så setter vi deg i kontakt med Kolstø.

Husk at klubben kan søke oss i Filmklubbforbundet om arrangementsstøtte til animasjonsverksted, slapstick-kurs og andre tiltak utenom ordinær visning.

Se her for flere barnefilmer!