fbpx

Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Velkommen på webinar!

tiff logo event bilde 2021
TIFF-seminaret arrangeres digitalt i år. Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Årets barnefilmklubb 2020: Fillerya barnefilmklubb

Årets barnefilmklubb 2020: Fillerya barnefilmklubb

Prisen for Årets barnefilmklubb går i år til en miljøbevisst og samfunnsengasjert filmklubb som har skapt et etterlengtet filmtilbud i bygda si.

Prisvinneren får et flott diplom laget av Exil design, i tillegg til 7000 kroner til klubbkassa. Jury for prisen er styret i Norsk filmklubbforbund.

Juryens begrunnelse

«Denne filmklubben ble startet i 2017, og med doble filmvisninger hver gang de møtes – én film for de minste, og én for de litt større – har klubben raskt vist seg å være et sårt etterlengtet tilbud i bygda.

Klubben sier selv at de ønsker å gjenskape bygdekino-opplevelsen med et samlingspunkt der de bor. De er en miljøbevisst filmklubb med hjemmesydde popcornposer som vaskes etter bruk, og de oppfordrer barna til å ta med seg drikke på drikkeflasker.

Utover filmvisninger, har klubben arrangert aktiviteter som Halloweendisco etter visningen av Coco, og de har også begynt å sette opp seniorkino, som viste seg å være en stor suksess. På den første seniorvisningen satte de opp den lokalt forankrede Trondheimsreisen og serverte varm eplekake og kaffe etterpå, så de fremmøtte kunne bli værende for å snakke om filmen. Navnet på Årets barnefilmklubb har blitt et eget begrep i bygda. På Rye, utenfor Trondheim, har de all grunn til å være stolte av klubben sin.

Det er vår glede å tildele prisen for Årets barnefilmklubb 2020 til Fillerya barnefilmklubb

Fra en Fillerya-visning i Rye kapell, utenfor Trondheim.
Fra en Fillerya-visning i Rye kapell, utenfor Trondheim.

I samarbeid med kapell og Trondheim kino

Leder i Fillerya, Ina Cecilie Olufsen, blir veldig glad for prisen. Med prispengene håper de å realiserer sin drøm om å sette opp Harry Potter-maraton over to helger høsten 2020.

Fillerya barnefilmklubb viser film på Rye kapell, og Olufsen forteller at de har samarbeidet med menigheten om innkjøp av lerret og høyttalere. For styret i klubben var det viktig å skape et tilbud i bygda slik at barna ikke må reise inn til Trondheim for å se film. De har til og med fått til et samarbeid med Trondheim kino som gir dem en sekk med popcorn, som filmklubben kan servere sine medlemmer som en del av inngangsbilletten.

Her er tidligere vinnere av Årets barnefilmklubb.