Endelig mulighet for å gå i filmklubben igjen

Når det fra 7. mai åpnes for visninger med inntil 50 personer, kan flere filmklubber starte opp igjen. Her er det dere må tenke på i forkant.

Med nye retningslinjer fra myndighetene kan det fra 7. mai arrangeres kulturarrangementer med inntil 50 personer, så lenge smittevernregler følges og det er en meters avstand mellom hver publikummer. Dette betyr at det er mulig for filmklubber som ønsker det å gjenoppta driften.

Det er opp til hver enkelt filmklubb hva som er mulig å få til der dere holder til, og det er fullt forståelig om klubbene avventer, og heller fokuserer på å planlegge høsten.

Om dere velger å ha arrangementer før sommeren, er det verdt å tenke på følgende:

Alle arrangement fremover må ha en ansvarlig arrangør. Det må fremgå tydelig i informasjonen dere deler med medlemmer og andre at filmklubben er arrangør. Om visningen skjer i samarbeid med noen andre, bør det også være tydelig.

Som arrangør har filmklubber ansvar for å opprettholde smitteverntiltak. Noen kommuner kan velge å innføre spesielle regler – ta kontakt med kommunen om du er usikker på reglene der du bor.

Så snart dere vet hvilken film dere ønsker å vise, når, og om dere trenger å låne en kopi av oss i Filmklubbforbundet: Si fra til chloe (at) filmklubb.no, så hjelper vi dere så snart vi kan. Vi jobber også aktivt med å forberede en rik og god filmhøst, og gleder oss over at driften er på vei mot det normale igjen.

zombi child

Zombi child (bilde) av Bertrand Bonello, er en av flere aktuelle filmer det er mulig å vise fremover. Dels teen horror movie, dels historisk allegori, Zombi Child fletter sammen to epoker: Haiti i 1962, der en død mann blir gjenopplivet ved hjelp av voodoo, og nåtidens Paris, representert ved en eksklusiv kostskole. Felles for begge er bruken av sort magi for å oppnå diskutable formål. Filmen, som hadde premiere i Cannes i 2019, vises eksklusivt i norske filmklubber og cinemateker til høsten.

Her er tips til fargerike filmer å programmere for barn.
Det er fortsatt mulig å arrangere drive-in for steder der det passer godt.
Og for de som vil være heldigitale enda en stund, ligger tips og råd for hjemmefilmklubbtid her.

Se flere filmtips her!