Romantisk filmhelg i Oslo!

Filmseminar 2020 FB.indd

Film, foredrag og forelskelse:
Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Møt Filmklubbforbundets nye styre

Filmklubbforbundet har arrangert sitt første heldigitale landsmøte og Mona Sjøli er forbundets nye styreleder.

Søndag 3. mai holdt Filmklubbforbundet digitalt landsmøte over Zoom. Her vedtok filmklubbene handlingsplan for den kommende perioden, og valgte nye styremedlemmer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mona Sjøli er ny styreleder i NFK

Lederskifte

Styreleder Helene Aalborg tok ikke gjenvalg etter tre perioder i vervet, og valgkomiteens innstilte Mona Sjøli fra Feministisk filmklubb. Hun ble enstemmig valgt som ny leder.

Sjøli jobber til daglig i UngOrg og har en mastergrad i medievitenskap med oppgaven Filmklubber i folkeopplysningens ånd. En kvalitativ analyse av utviklingen til den norske filmklubbevegelsen. Hun har erfaring fra styret i Cinema Neuf og Feministisk filmklubb, og har vært styremedlem i Norsk filmklubbforbund i to år. Sjøli fortalte landsmøtet at hun er svært opptatt av å ta vare på god kommunikasjon og demokrati i organisasjonen, og vil jobbe for at vi oppnår målene som er satt i handlingsplanen som ble vedtatt på landsmøtet.

Daria Polishchuk
Nytt styremedlem: Daria Polishchuk

Daria Polishchuk ble valgt inn som nytt styremedlem. Polishchuk er styremedlem i Alta filmklubb, og jobber til daglig som konservator på Alta museum. Hun har erfaring med programarbeid fra Nordkapp filmfestival, og er særlig opptatt av hva hun kan gjøre i Filmklubbforbundet for filmformidling i Nord-Norge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Erlend Walseth flankert av Helene Aalborg til venstre, og Marte Stapnes og Atle H.Isaksen til høyre.

Som nytt varamedlem til styret, tiltrer Erlend Walseth. Han sitter i styret i Hjørundfjord filmteater (som ble Årets filmklubb i 2019) og er stipendiat i helse- og sosialfag ved Høgskulen i Volda. Som han selv sier har han et åndelig forhold til film, og synes «Det kjekkeste med å ha filmklubb er at kidsa kan få skikkeleg gode filmopplevingar».

Olav Tveitan
Olav Tveitan er ny vara til B/U representant

Nytt varastyremedlem til barne- og ungdomsfilmklubbrepresentanten ble Olav Tveitan fra Askeladden barnefilmklubb i Lunde. Han jobber til daglig med Den kulturelle skolesekken i Telemark og Vestfold, og er foruten film veldig glad i å spille musikk. Han fremhever hvordan barnefilmklubber er et utmerket sted å kombinere store barnefilmer med mulighet for å snike inn mer kvalitetsfilm for å lære opp et yngre publikum i gode filmopplevelser.

Avtroppende styreleder Helene Aalborg

Takker av

Filmklubbforbundet og filmklubbevegelsen takker Helene Aalborg for flott innsats som styreleder i forbundet. Hun uttaler at det har vært en sann ære å få representere landets filmklubber i seks år, og føler seg trygg på at Mona Sjøli vil skjøtte vervet på en god måte.

Landsmøte i rekordfart

Forbundets første heldigitale landsmøte forløp uten dramatikk, og ble kyndig ledet av ordstyrer Tomas Bjerke Holen. Vi takker han og det rekordhøye antallet klubber som deltok, og ser frem til vi kan samles igjen på ordentlig. Protokoll fra årets landsmøte finner du her.

I tillegg til de nyvalgte medlemmene består Filmklubbstyret-styret av:

Øystein Egge, nestleder. Festivalsjef for Movies on War.
Kristine Abelsnes, styreleder i Kinokino filmklubb, Sandnes.
Pål Dragerengen, barnefilmklubbrepresentant
Atle Hunnes Isaksen, ansattrepresentant fra Filmklubbforbundet
Varamedlemmer: Ingrid Rommetveit (ansatterepresentant) og Vibeke Lia (Tønsberg filmklubb).