Romantisk filmhelg i Oslo!

Filmseminar 2020 FB.indd

Film, foredrag og forelskelse:
Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Filmer vi gleder oss til på Kortfilmfestivalen!

Feberfantasier, norsk animasjon og mensen: Kortfilmfestivalen har kastet seg rundt og gjort programmet heldigitalt. Her er noe av det vi i Filmklubbforbundet gleder oss mest til.

Hvert år drar Filmklubbforbundet og Z filmtidsskrift til Grimstad for Kortfilmfestivalen. Z er de eneste som anmelder alle de norske filmene på programmet, i tillegg til å skrive om dokumentarene, musikkvideoene og trendene i de internasjonale kortfilmene. For festivaltilbud på tidsskriftet, se nederst i saken.

Her er det vi ser frem til under festivalen denne uka:

Ingrid Rommetveit, ansvarlig redaktør Z filmtidsskrift

Jeg gleder meg spesielt mye til programmet Great Directors in Shorts, og alle kortfilmene der. Og særlig til Apichatpong Weerasethakuls Blue, som beskrives som en slags feberfantasi mellom drøm og virkelighet.

Jeg gleder meg også til ny norsk animasjon fra Pjotr Sapegins med Origin of Man og Anita Killis Mor visste ingenting.

Forhåndsjuryen skriver ellers at det norske kortfilmprogrammet viser at det er mulig å kuratere et program som holder et høyt nivå, og samtidig viser bredde i både representasjon, tematikk, form og innhold. For meg er det mange nye navn i dette programmet, så jeg gleder meg til å oppdage nye stemmer der.

07 Origin of Man
Origin of Man av Pjotr Sapegin

Atle Hunnes Isaksen, kommunikasjonsansvarlig i Filmklubbforbundet

Jeg skal skrive om musikkvideoprogrammet for Z, og har store forventninger til årets versjon. Musikk og film er en kraftig blanding, og det er alltid interessant å se hvilken effekt som kommer ut av det.

Derfor gleder jeg meg også til å se Sult av Kenneth Karlstad. Han er en erfaren musikkvideoregissør, så det blir spennende å se kortfilmen hans.

Mona Sjøli, styreleder i Filmklubbforbundet

Cramps, Thea Hvistendahl
De kortfilmene jeg har sett av Hvistendahl til nå har hatt så fine karakterer og spennende tema. Jeg er veldig spent på hva hun har funnet på nå.

Kuksvanen, Jenny Haradstveit
Feministisk Oslofilm! Denne har jeg hørt mye snakk om, så jeg har høye forventninger.

Cramps foto.jpg
Cramps av Thea Hvistendahl

Marte Stapnes, daglig leder i Filmklubbforbundet

Det blir veldig snodig å ikke skulle traske rundt i Grimstad i år. Ingen burger på Apotekergaarden. Ikke noen sniktur innom det fine biblioteket, og ingen opphetede diskusjoner i teltet på hestetorget om vi egentlig trenger mange poetiske bilder av trær i norsk kortfilm. (Skjønt, mangelen på hestetorg har vi forsøkt å bøte på med et uoffisielt, virtuelt hestetorg, der vi kan diskutere likevel. Øl og tepper får dere ordne med selv).

En av filmene jeg likte godt i fjor, var Ting er ikke på ordentlig av Hanne Nygaard, så jeg gleder meg veldig til hennes nye film Det som er organisert og systematisert, kan glemmes.

Jeg gleder meg også veldig til Nimic av Yorgos Lanthimos (The Lobster, The Favourite). En cellist møter en fremmed på t-banen i en 12-minutters kortfilm som har blitt beskrevet som «a small but effective thriller in an aseptic and simple setting with, as usual, an intriguing formal structure.»

f808b2ba e8d0 4961 8c88 927dfbd128d2 70df9b64
Fillm quiz!

Bli med på filmquiz

Tradisjon tro står Filmklubbforbundet for filmquiz under Kortfilmfestivalen. Denne gangen blir den heldigital. Du følger sendinga, og alle svarer hver for seg via mobilen. Filmquizen skjer fredag 12. juni klokka 21:15, bli med her for å få all info om gjennomføringen.

Quizmasterne er ekte grasrota-filmklubbere: Andrea Oppegaard Jakobsen og Line Karlsen Uhlen fra Lillehammer filmklubb lover en forrykende filmquiz med premier!

Z filmtidsskrift – festivaltilbud!

Hvert år har Z filmtidsskrift et eget temanummer der vi anmelder alle norske kortfilmer på festivalprogrammet. Nummeret kommer ut i begynnelsen av september. Om du begynner å abonnere under festivalen, får du 15% rabatt: 289 kroner for 4 papirnummer. (Ord.pris 340 kr). Bestill her!

Kortfilmfestivalen er heldigital i år, og det koster bare 200 kr å se alle filmene. Bli med her! Filmene er tilgjengelig fra onsdag 12. juni til søndag 14. juni.