Filmseminar 2020: Romantiske komedier

Tema for filmseminar 17-18. oktober på Vega scene: Romantiske komedier.

God sommer!

Vi i Filmklubbforbundet ønsker dere riktig god sommer, og minner om alt dere kan glede dere til i høst!

Det ble en underlig vår, der filmklubbene har vist stor oppfinnsomhet for å holde filmkulturen vedlike, selv i koronatid. Med drive-in, digital filmklubb, og mange gode initiativ har dere vist at film er samlende, selv når vi må se den hver for oss.

Til høsten kan vi glede oss til

Nye fjes i forbundet – eller kjente fjes i nye roller, når Chloé Faulkner stepper inn som vikarierende daglig leder, og Cato Fossum blir vikarierende filmsjef.

Filmseminar om romantiske komedier på Vega scene 10.–11. oktober. Forelesningene vil også bli digitalt tilgjengelige i etterkant, men vi håper på et fysisk seminar med så mange deltagere som får lov å være i salen. Vi lover masse spennende filmsnakk om alternative romantiske komedier, blant annet!

I mellomtiden, nå som Pride nettopp har vært, anbefaler vi Rafiki, en kjærlighetshistorie mellom to kvinner fra Kenya (hovedbilde). Filmen ble forbudt i hjemlandet på grunn av sitt skeive tema.

Høstfilmer

Etter hvert som filmklubbene kan drive mer som normalt utvover høsten, er det utallige filmer å sette opp:

Her er noen tips til barnefilmer som kan ses av både store og små.

Halloween-filmene kan dere planlegge allerede nå, og de nyeste filmene i katalogen vår kan dere til en hver tid se her.

Og om dere trenger film å se hjemme i ferietid, tilbyr Institut français 10 langfilmer og 11 kortfilmer, gratis på nett. Her ligger blant annet Le Nouveau, en film med sjarm og humor, som tør å ta sitt publikum på alvor. Den tar opp en problematikk som er relevant for barn og ungdom i hele verden: valget mellom å tilpasse seg normen eller å stå for seg selv og finne ekte vennskap.

Vi takker for en vår full av hjerte og omtanke, og ønsker dere alle er riktig trygg og god sommer.

Hilsen Marte, Atle, Chloé, Ingrid, og alle i styret i Norsk filmklubbforbund.