Romantisk filmhelg i Oslo!

Filmseminar 2020 FB.indd

Film, foredrag og forelskelse:
Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Filmklubbhøsten er her!

Vi er tilbake på jobb, og gleder oss til å ta fatt på filmklubbhøsten. Les om nye filmer, våre planer for en romantisk filmhelg i Oslo, penger til filmklubbene og ny filmsjef!

Nye filmer siden sist

Collective (Nanau, 2019) – en dokumentar om etterspillet til en nattklubbrann i Romanias hovedstad Bucuresti. Tragedien førte til at 27 mennesker mistet livet, og avsløringene om hvem som hadde skylden for brannen kulminerte med at regjeringen i landet måtte gå av. Collective er oppbygd som en spenningsfilm, og den vant FICC-juryens pris, Don Quijote, under Tromsø internasjonale filmfestival 2020.

Cat People (Schrader, 1982) – Unge Irena flytter til broren sin i New Orleans, og der blir hun kjent med sine egne drifter og begjær. Oppvåkningen blir også skjebnesvanger for Irenas fremtid.

Under the Skin, (Glazer, 2013) – Handler om en utenomjordisk skapning i form av en kvinne som forfører og bortfører  menn og får dem til å forsvinne. Stemningen i filmen er erotisk og iskaldt ladet, og fullstendig fri for Hollywwods floskler.

En nydelig historie (The Philadelphia Story), (Cukor,1940) – Er en klassisk screwball komedie med masse sjarm, og med Katherine Hepburn i hovedrollen. Hun spiller Tracy Lord som må hanskes med både sin kommende ektemann og sin eks-kjæreste i forkant av bryllupet sitt (hovedbilde).

Høstens høydepunkt – hold av datoen!

Vi gleder oss stort til å ønske filmklubb-folk og alle filminteresserte velkommen til Vega Scene 17.-18. oktober (obs, nye datoer!). Filmseminaret 2020 byr nemlig på en helg viet en av de mest ektefølte filmsjangerne: romantiske komedier.

Beskyldt for å være en «kvinne»-sjanger, anklaget for å være klisjéfull, og gjentatte ganger erklært død: Hvorfor er romantiske komedier fortsatt verdt å snakke om? Vi plukker frem filmhistoriske skatter og alternative indie-filmer og – gjennom innsiktsfulle foredrag av noen av verdens fremste filmeksperter – svarer på spørsmålet om hvorfor den mest følsomme filmsjangeren fortsatt har resonans hos publikum.

Vi håper at så mange som mulig vil kunne delta i vårt fysiske seminar i Oslo, og ønsker å tilby en god og trygg helg i henhold til smittevernregler. Og for dere som ikke har mulighet til å reise, vil forelesningene også bli gjort digitalt tilgjengelige.

Planlegger filmklubben din noe spesielt denne høsten? Søk støtte!

Det er mye man kan gjøre i tillegg til å vise film. Hva med en kveld med mat og film, eller et kræsjkurs i filmmusikk? Trenger filmklubben din støtte til oppstart, innkjøp av utstyr og arrangement av kurs eller ekstraordinære visninger? Søk støtte hos oss! Det kan søkes om støtte inntil kr. 10.000,-, men vi innvilger også høyere beløp om søknaden tilsier det. Ta kontakt om dere lurer på noe!

Ny filmsjef

Cato Fossum

Cato Fossum er på plass som vikarierende filmsjef mens Chloé Faulkner stepper inn for Marte Stapnes. Han hjelper dere med å bestille filmer og avklare rettigheter, og kan kontaktes på e-post cato(at)filmklubb.no.