fbpx

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Parkbiografen: Ny filmklubb med store ambisjoner

Parkbiografen: Ny filmklubb med store ambisjoner

Parkbiografen filmklubb i Skien er siste skudd på stammen av filmklubber i Norge. Lørdag 15. august hadde de Kick-off med musikkfilm fra Nidarosdomen. 

– Lørdagen ble en utrolig fin førpremière for filmklubben. En superfin konsert på storskjerm med skikkelig konsert lyd. Alle som kom storkoste seg i det legendariske konsertlokalet Parkbiografen, sier leder Hans Christian Nenseth. Han forteller at oppmøtet ble litt under forventet, men allikevel 25-30 stykker totalt.

– Vi hadde en kahoot før konserten og så holdt jeg en åpningstale for filmklubben før det hele startet.  Siden dette var en gratis filmkonsert var det denne gangen ingen krav til å være medlem, men allikevel fikk vi solgt inn 11 medlemskontingenter. Det er bra på en førpremiere, synes han.

Parkbiografen filmklubb satser på å vise musikkfilm, og har flere spennende planer for høsten.

– Neste visning er This is Spinal Tap 27 august. Vi gleder oss veldig til denne, sier Hans Christian Nenseth.

24.september viser Parkbiografen filmklubb musikkdokumentaren Lemmy (Olliver & Orshosky. 2010) om gitaristen Ian «Lemmy» Klimister, grunnleggeren av Heavy Metalbandet Motörhead. Resten av programmet denne høsten er ikke klart ennå da alle rettighetene ikke er på plass, men de håper å ha dette klart så fort så mulig.

Bilde fra venstre: Hans Christian Nenseth, Per Johansen ( bak), Marte Kristine Muller Resfdal, Martin Hvassing, Henriette Aas Sandvik og Synne Abrahamsen.