Romantisk filmhelg i Oslo!

Filmseminar 2020 FB.indd

Film, foredrag og forelskelse:
Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Bli med på romantisk filmhelg i Oslo!

Den eneste forelskelsen vi kan garantere for når vi inviterer til filmer og foredrag om romantiske komedier 17-18. oktober på Vega scene i Oslo, er kjærlighet til en sjanger som fremdeles holder seg sterkt blant publikum. Vi håper uansett at helgen gir varige inntrykk i koronatrygge omgivelser.

Hvorfor står romantiske komedier så sterkt blant publikum? Og blir vi klokere på kjærligheten av å se dem? Bli med på en filmhelg om romantikk og kritikk!
Vi har invitert noen av verdens ledende eksperter på romantikk og humor på film til å gi oss noen svar.

Fra USA i opptak

På grunn av reiserestriksjoner som følge av koronaviruset får vi dessverre ikke besøk fra utlandet i år, men disse spennende foreleserne får vi se og høre i opptak fra USA:

KATHLEEN KARLYN stiller spørsmålet «Bringing Up Baby’s Fine Old Bones: Does the Romcom’s Skeleton Still Stand Strong?» i sin forelesning på lørdag (i opptak). Hun er professor emeritus ved Universitetet i Oregon, USA, og har blant annet skrevet boka The Unruly Woman: Gender and the Genres of Laughter (1995).

MAGGIE HENNEFELD holder foredraget «Can’t We Be Sweethearts and Imagine a Different World?– On Laughter, Genre, and Injustice» søndag (i opptak). Hun er Førsteamanuensis ved Universitetet i Minnesota, USA, med komedier og humor som et av sine spesialfelt. Hun er forfatter av den prisvinnende boka.Specters of Slapstick and Silent Film Comediennes (2018), og skriver for øyeblikket en bok om «the history of women who allegedly died from laughing too hard, considered alongside theories of female hysteria and historiographies of early cinema». Hun er også kulturkritiker og internasjonal kurator for stumfilm.

Live på Vega scene:

GRY CECILIE RUSTAD som snakker om «Fra nerder og skoleballdronninger til rebeller og slemme jenter: Den romantiske tenåringskomedien.» Gry er førstelektor ved Universitetet i Bergen, og er også filmkritiker.

TIMOTHEUS VERMEULEN med foredraget «Trainwreck, Knocked Up & The Big Sick: The Romantic Comedy in Spite of Itself». Tim er professor ved Universitetet i Oslo, og er forfatter av boka Scenes From the Suburbs (2014). Han bidrar regelmessig til kunstmagasinet Frieze

Ingen filmhelg uten filmer

I løpet av helgen blir følgende fire filmer som tilhører sjangeren vist:

Bringing Up Baby – Amerikansk «screwball»-komedie fra 1938, regissert av Howard Hawks, med Katharine Hepburn og Cary Grant. Introduksjon til filmen ved Kathleen Rowe Karlyn.

Pretty In Pink – Amerikansk High School komedie fra 1984, regissert av Howard Deutch, med Molly Ringwald, Andrew McCarthy og James Spader.

Appropriate Behavior – Amerikansk skeiv komedie fra 2009, regissert av Desiree Akhavan, med Desiree Akhavan og Rebecca Henderson. Introduksjon til filmen ved Bård Ydén.

The Big Sick – Amerikansk romantisk komedie fra 2017, regissert av Michael Showalter, med Kumail Nanijani og Zoe Kazan.

Se her for fullstendig program, påmelding og reisestøtte for filmklubber!