Romantisk filmhelg i Oslo!

Filmseminar 2020 FB.indd

Film, foredrag og forelskelse:
Bli med på høstens høydepunkt, 17-18. oktober på Vega scene: les mer her!

Ny høst i barnefilmklubbene

Denne høsten feirer Tromsø barnefilmklubb 20 år, og Sfinx i Lillestrøm er tilbake på kinoen. Lillefilm venter med fullt program til våren, men samarbeider i mellomtiden blant annet med Litteraturfestivalen i hjembyen Lillehammer.

20 år med barnefilmklubb i Tromsø

Lørdag 12. september feiret Tromsø barnefilmklubb semesteråpning og 20 årsjubileum i forbindelse med TIFF junior.

Visningen av Hjelp jeg er en fisk (hovedbilde, Fjeldmark, Hegner, Manwaring, 2000) som er den samme filmen klubben åpnet med i 2000, ble rammet inn i samarbeid med Råfisklaget. De stilte opp med fiskekaker, utlån av kosefisker (!), og hadde laget konkurranse. Barnefilmklubben bød på boller og juice i Storgata utenfor Verdensteatret kino før visningen.

Ingen 20 årsfeiring uten gave, og den største kom fra  TIFF og TIFF junior. De ga barnefilmklubben 38 nye barneseter. Det lover bra for rekrutteringen i å få de minste med på film. Tromsø barnefilmklubb har visninger hele høsten, og neste film ut er Heldiggrisen Babe, lørdag 26.09.

Heldiggrisen Babe
Heldiggrisen Babe (Noonan, 2995)

Sfinx tilbake på kinoen

I Lillestrøm  er Sfinx barnefilmklubb i gang igjen. De stanset naturlig nok visningene sine etter Korona-utbruddet i mars, men har også vært husløse etter at avtalen med Odeon kino gikk ut. Nå er endelig ny avtale på plass, og 12. september var også de i gang igjen med visning av Nabospionen. Sfinx barnefilmklubb har månedlige visninger frem til jul.

ferdinand image2 rgb
Ferdinand (Saldanha, 2017)

Lillefilm på festival

Lillefilm i Lillehammer har et begrenset program denne høsten, men samarbeider med Norsk Litteraturfestival om å vise filmen Ferdinand lørdag 26.september. De gleder seg til å sette i gang med barnefilmklubb igjen og ønsker velkommen på visning!

Fokus på smittevern

På lik linje med andre filmklubber er også barnefilmklubbene opptatt av smittevern. Forhåndpåmelding og plassbegrensning er regelen, og billetter må bestilles selv om visningen er gratis.