fbpx

Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Velkommen på webinar!

tiff logo event bilde 2021
TIFF-seminaret arrangeres digitalt i år. Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

En smittefri romantisk filmhelg – både fysisk og digitalt

En smittefri romantisk filmhelg – både fysisk og digitalt

2020 er et spesielt år for alle, og vi vil gjerne bidra til å løfte humøret med litt humor og kjærlighet – tross reiserestriksjonene.

Til deg som er i Oslo-området, og kan ta alle smittevernhensyn:

Med filmhelgen Romantiske komedier: Film, foredrag og forelskelse som arrangeres 17. & 18. oktober på Vega Scene skal vi få svar på hvorfor denne sjangeren fortsatt står så sterkt hos publikum, og om den gjør oss klokere på kjærlighet.

Vi dukker ned i filmhistorien, og ser på hvordan den mest følsomme filmsjangeren har endret seg – fra den kaotiske, morsomme og anarkistiske screwball-komedien Bringing up Baby fra 1938 med Katharine Hepburn og Cary Grant, til den nye inderligheten i dagens indie-filmer med sjarmbomben The Big Sick. Vi tar en tur innom 80-tallets tenårings-komedier med John Hughes-klassikeren Pretty in Pink, og dagens skeive Brooklyn-miljø med Appropriate Behavior.

Helgepass (inkluderer 4 filmer + foredrag + lunsj begge dager!) kan kjøpes HER og billetter til enkelte delene (1 film + foredrag) HER.

Til deg som er utenfor Oslo eller ikke har mulighet til å delta fysisk

Dessverre er vår vurdering av smittesituasjonen slik at vi vil fraråde filmklubber utenfor Oslo å reise inn til hovedstaden. Dette for å unngå risikoen for smittespredning i ulike deler av landet.

Vi vil ikke at filmklubber skal gå glipp av fire eksepsjonelle foredrag av verdens ledende eksperter om humor og kjærlighet på film. Vi gjør derfor alle fire foredragene tilgjengelige digitalt, i opptak, i etterkant av det fysiske arrangementet.

Alle som kjøper digitalt helgepass får tilsendt lenker til alle fire foredragene, samt tips til hvor du kan få sett filmene og annet morsomt stoff.

Ønsker du å vite mer om screwball-komediens uregjerlige kvinner? Eller om hvorfor Molly Ringwald får fortsatt våre hjerter til å smelte? Ønsker du å arrangere en temakveld internt i filmklubbstyret? De digitale foredragene vil være mellom 30 og 45 minutter, og vil være fantastiske kilder til inspirasjon.

Møt foredragsholderne

grykathleen

maggie hennefeld

tim

 

 

 

 

 

 

Gry Rustad, førstelektor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitet i Bergen, skal snakke om den romantiske tenåringskomedien med innlegget: «Fra nerder og skoleballdronninger til rebeller og slemme jenter: Den romantiske tenåringskomedien»

Hun gleder seg veldig: «Jeg ser skikkelig frem til å snakke om en av mine absolutt favorittsjangre på årets seminar, og ikke minst lære masse om den romantiske komedien av masse superflinke folk. Blant annet en gammel helt, Kathleen Rowe Karlyn! Dette blir sikkert både gøy og lærerikt og kanskje litt romantisk.»

Gry viser til Prof. em. Kathleen Rowe Karlyn ved Universitetet i Oregon, en sentral referanse innen fagmiljøet, og forfatter av The Unruly Woman: Gender and the Genres of Laughter.

Hun skal holde et innlegg, digitalt fra sin egen stue i USA, om «Bringing Up Baby’s Fine Old Bones: Does the Romcom’s Skeleton Still Stand Strong?»

I tillegg til Gry og Kathleen, skal vi høre fra to filmvitere. Maggie Hennefeld, associate Professor i Cultural Studies and Comparative Literature ved Universitet i Minnesota, vil analysere nyere komedier i lys av dagens mer betente politiske kontekst. Hun spør: «Can’t We Be Sweethearts and Imagine a Different World?– On Laughter, Genre, and Injustice».

Timotheus Vermeulen ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitet i Oslo,ser på den nye formen for inderlighet i ferske komedier som Trainwreck, Knocked Up og The Big Sick.

Vi håper flest mulig filmklubber vil benytte seg av denne flotte anledningen til å få godt faglig påfyll av høy kvalitet!