fbpx

Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Velkommen på webinar!

tiff logo event bilde 2021
TIFF-seminaret arrangeres digitalt i år. Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Få med deg skeiv festival på nett!

Få med deg skeiv festival på nett!

OsloFusion er en perle blant norske filmfestivaler. I mange år har de hentet det beste av internasjonal skeiv film til Oslo-publikummet. Denne uka kan du oppleve høydepunkter fra årets festival i din egen stue! Se våre tips til filmer du bør strømme de neste dagene.

Filmene er tilgjengelig for leie her. Merk at noen kan leies når du vil, mens andre vises på bestemte tidspunkter. God fornøyelse!

If It Were Love er en dokumentar om den turnerende danseforestillingen Crowd, basert på 1900-tallets rave-kultur.  Men jo lenger vi følger de 15 danserne fra scene til scene, jo mer blir det også en intim film om kunstnernes egne liv, lengsler og problemer. Beste skeive film på årets Berlin-festival.

Always Amber: Møt tenåringen Amber, som definerer seg som ikke-kjønnet, og dens forsøk på å definere og forsone seg med den selv. En ganske streit og veldig fin film som kommer utrolig tett på veldig reflekterte og modne tenåringer.

Queen of Lapa: En av flere knallsterke filmer på årets program fra Brasil. Den portretterer Luana Muniz, en av landets mest kjente transpersoner – en danser, aktivist og sexarbeider som prøver å skape et trygt sted å være for unge transpersoner i et hostel i Lapa i Rio de Janeiro.

gods own country2
God`s Own Country

God`s Own Country Har du fortsatt ikke sett denne moderne klassikeren hvor gjørme, familiekonflikter og sterk lidenskap går opp i en høyere enhet? Da har du sjansen nå.

Cikada vant publikumsprisen under årets festival. Basert på virkelige hendelser, forteller den om bifile Ben som blir sammen med Sam etter flere mislykka år som hetero. Etter hvert som forholdet utvikler seg, kommer Bens mørke fortid til overflaten.

Arthur Bressan jr. er en legende i skeiv film, og med Buddies ble han første regissør som tematiserte aids-epidemien på lerretet. Vi følger en ung mann som blir besøksvenn for en døende, homofil mann – et skjellsettende møte og et helt spesielt vennskap.