fbpx

Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Velkommen på webinar!

tiff logo event bilde 2021
TIFF-seminaret arrangeres digitalt i år. Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Ukas filmtips: Klart for komedie!

Ukas filmtips: Klart for komedie!

Trenger du inspirasjon til programmet for våren 2021? Her er filmene du ikke ante at din filmklubb drømmer om å vise. NB! Gunstige priser!

November er en tid for å se framover. Forbi mørke høst- og vinterkvelder, forbi temavisninger for Halloween, advent, jul og nyttår som er planlagt for lenge siden – til filmklubbens vårprogram. Nytt halvår, nye muligheter. Noen er i gang allerede, andre har et semester å fylle med potensielt fantastiske felles filmopplevelser.

NFK lager program-tips, og setter ned prisene!

Sekretariatet i NFK vil gjerne bidra med inspirasjon til programmeringsarbeidet. Hver uke i november vil vi anbefale filmer fra katalogen vår – kjente og ukjente klassikere, og nye filmer på vei inn.

Som et spesialtilbud i en økonomisk krevende tid for mange klubber er alle filmene tilgjengelig til NFK-priser – altså 250,- for DVD/Bluray og 300-600,- for DCP. Som alltid er vi behjelpelige med å avklare rettigheter og priser til andre filmer dere ønsker dere til programmet.

Tipsene blir publisert på filmklubb.no, på Facebookgruppa vår og i nyhetsbrevet.

Seks komedier du burde sette opp i filmklubben

Inspirert av filmklubbseminaret om romantiske komedier i oktober har vi denne uka satt sammen en liste med klassiske og moderne komedier som kan få smilet på glid hos publikum i mørke og krevende tider. Husk: alle filmene kan bestilles til NFK-sats!

PHILADELHIA STORY / EN NYDELIG HISTORIE. Ernst Cukor, USA, 1940.
Katharine Hepburn er en unikum i Bringing Up Baby (som ble vist på filmklubb-seminaret, og hun er ikke mindre sjarmerende her. En klassisk forviklingskomedie om kjærlighet, kvaler og ekteskap som står seg utrolig godt etter 80 år.

GENTLEMEN PREFER BLONDES. Howard Hawks, USA, 1953
En 50-talls sex-komedie som – utenom å inneholde fantastiske musikalske numre, vakre dekorer og kostymer og Marylyn Monroes berømte låta «Diamonds are a girl’s best friend» leker med, og ironiserer over, kjønnsrollemønstre og kvinnefremstillinger. En visuell og musikalsk fryd av en film som også er overraskende frigjort og moderne!

SOMMARNATTENS LEENDE Ingmar Bergman, Sverige, 1955
Ingmar Bergmans definitive gjennombruddsfilm. Om du ser etter en film med sol, sommer, elegante kostymer, renkespill og ørlite grann alvor under overflaten – look no further.

FÅ MEG PÅ, FOR FAEN. Jannicke Systad Jacobsen, Norge, 2011
Basert på Olaug Nilssens hylende morsomme og herlig drøye roman er dette en klassisk oppvekst-komedie omplassert til den fiktive norske bygda Skoddeheimen. Snart ti år siden denne herjet på kino – med andre ord er det på tide med et gjensyn.

APPROPRIATE BEHAVIOUR – Desiree Akhavan, USA 2017
Det er lenge siden romantiske komedier bare handlet om hvite, heterofile og vellykka par. Denne filmen er full av spydige kommentarer, smarte observasjoner og lidenskap på tvers av alle kjønnskategorier. Sterkt anbefalt! Tilbys i samarbeid med OsloFusion filmfestival

BOOKSMART – Olivia Wilde. USA, 2019
Et av de siste og beste skuddene på det store high school-komedietreet. De unge stjerneskuddene Kaitlyn Dever og Beanie Feldstein briljerer i rollene som to skoleflinke venninner som prøver å ta igjen for tre års festing på bare en kveld før eksamen.