fbpx

Filmtips våren 2021

skalderegå
Trenger du inspirasjon til programarbeidet? Les mer her!

Hva er en filmklubb?

Filmklubber er ideelle foreninger som viser både klassikere og nyere filmkunst fra hele verden.

Ukas filmtips: Norsk indie!

Ukas filmtips: Norsk indie!

Trenger du inspirasjon til programmet for våren 2021 i din filmklubb? Her er seks tips til uavhengige filmer fra noen av Norges mest spennende filmskapere akkurat nå. NB! Gunstige priser!

Norsk independent eller indie-film er i sterk kunstnerisk medvind. Flere av Norges mest spennende filmskapere velger å lage sine filmer utenfor etablerte selskaper, og satser på å distribuere dem selv – på festivaler, arthouse-kino, på nettet eller på vanlig kino. Nå kan NFK tilby et utvalg av de beste norske uavhengige filmene til filmklubbene!

Cato gir oss sine tips til uavhengige norske filmperler.

Vi har spurt Cato Fossum, NFKs filmsjef, om å trekke frem sine yndlings indie-filmer fra Norge: «Enten de legger seg tett opp til mainstream-filmen, eller utfordrer og utforsker, er dette filmer som gir sterke og minneverdige opplevelser for publikum», sier Cato.

Gjør en av filmvisningene til noe virkelig ekstra! Inviter en regissør til å holde innledning til filmen sin, evt. med en samtale om filmen i etterkant av visningen. Vi i NFK kan hjelpe til med både kontakt, booking og finansiering. Les mer her eller send oss en mail ved nfk@filmklubb.no.

NB! Husk at alle titlene kan bestilles til NFK-sats!

TAUBA – Regi: Camilla Figenschou (2020)
Når en mor tar med sine to døtre på kunstneropphold i Lofoten, blir hun og barna snart involvert i hver sine prosjekter. Tauba er en heftig, fascinerende og ofte morsom hyllest til kunstnerisk skaperkraft, og så visuelt slående at naturelementene nesten etser seg gjennom lerretet. En sterkt anbefalt film fra nordnorske Camilla Figenschou som har fått mye ros for kortfilmene sine.

SKAL DERE GÅ ALLEREDE? Regi: Mona Hoel (2019)
En sjarmerende dramakomedie med et stort hjerte. En ung jente med trøblete fortid får hjelp av to håndverkere til å pusse opp leilighet – og det blir starten på et helt spesielt vennskap.

 

DU – regi: Paul Tunge (2019)
Stramt fortalt kammerdrama, om middelklasselivets uutholdelige letthet. Like doser inspirasjon fra dogmefilm som fra Ingmar Bergmans Persona. Du er en norsk og internasjonal festival-hit fra en av Norges mer særegne filmskapere.

SKYND DEG SAKTE – regi: Anders Emblem (2018)
Fiona bor på ei øy sammen med sin autistiske bror Tom. Når han fyller 18, får hun sjansen til å realisere seg selv. Men ønsker hun gi slipp på tryggheten det gir å være viktig for et annet menneske? Nydelig og stilsikkert fortalt søskendrama.

VERDEN VENTER – regi: Mariken Halle
Mariken Halle har vært kinoaktuell det siste året med spillefilmen Vi er her nå. Hennes forrige film Verden venter er en ambisiøs mosaikk av personer og historier som fikk norske filmkritikere til å juble. I sentrum for handlingen står tre unge servitører som drømmer om å starte teaterkompani.

FALSE BELIEF – regi: Lene Berg, 2019. Dokumentar på sitt beste og mest engasjerende! Lene Berg forteller en nervepirrende og opprørende historie fra sitt eget liv, om en svart mann – og en norsk kunstner – og deres møte med USAs rettssystem. Sammen med partneren D. blir hun forsøkt skvist ut fra parets leilighet i Harlem, og D. blir arrestert. Men for hva? Og hvem er motstanderen?