Tips til sommerfilmer

holiday 1
10 sommerfilmer du kan vise i filmklubben. Les mer her!

Spennende innledere på årets filmklubb-webinar

Torsdag 28. januar blir det filmklubb-webinar istedenfor det årlige filmklubbseminaret i Tromsø, og erfarne filmformidlere deltar i programmet. Det er fremdeles mulig for filmklubber å melde seg på!

I tillegg til egne krefter har Filmklubbforbundet vært så heldige å få med seg følgende innledere:

Martin Øsmundset
Martin har nylig gått fra å være kinoansvarlig ved Ås kinoteater, og har bakgrunn fra filmfestivalen i Haugesund og som filmkritiker. Ås kulturhus har en stor sal på 460 plasser, som kan være vanskelig å fylle. Hvordan klarer han å gjøre en kommunal kino til et sted som lokale kinobesøkende trives i, og kommer tilbake til igjen og igjen?

Kalle Løchen
Kalle er en kunnskapsrik filmformidler som har fulgt norsk kortfilm i en årrekke, som filmkonsulent og ordstyrer på Kortfilmfestivalen. Han er klar for å komme til din filmklubb og presentere skatter fra norsk kortfilmhistorie!

Mona Hoel
Mona Hoel har skrevet, regissert og produsert en rekke kort, dokumentar og spillefilmer. Hennes Når nettene blir lange (2000) var et norsk bidrag til Dogme-filmen. I 2020 kom Skal dere gå allerede?, beskrevet på følgende vis av Oslo Pix: «Skal dere gå allerede? markerer et svært gledelig comeback som spillefilmregissør for Mona Johanne Hoel. Med denne sjarmbomben av en dramakomedie, som hun selv har skrevet, regissert og klippet, finner hun tilbake til det røffe og energiske uttrykket som gjorde henne internasjonalt anerkjent på 00-tallet».

Se hele programmet, og meld deg på her!

(Foto: Martin Øsmundset-privat, Mona Hoel – Nordic Women in Film, Kalle Løchen – Oda Bhar)