Mer Film i medvind

Itonje Søimer Guttormsens spillefilm GRITT blir en av filmvårens store snakkiser, også utenfor Norge. Men distributøren Mer Film har mer på lager for eventyrlystne filmklubber. Se video under!

Siden premieren på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar spillefilmen Gritt, regissert av Itonje Søimer Guttormsen, fått mye ros. Historien om den rotløse og rastløse kunstneren ved samme navn som driver rundt i Oslo med et brennende ønske om å revolusjonere verden rundt seg i det gigantiske prosjektet Den Hvite Betennelsen, har blitt tatt begeistret imot. Denne uka deltar filmen i hovedkonkurransen på to prestisjetunge festivaler, i Rotterdam og Göteborg. Og hjemme venter filmens norske distributør Mer Film spent på responsen. Kan filmen bli den norske kinovårens store snakkis?

At nettopp Mer Film har produsert og skal distribuere Gritt er kanskje ikke så overraskende. Mer Film ble startet som produksjonsselskap i 2011 av Maria Ekerhovd, og i 2014 utvidet de virksomheten til også å omfatte distribusjon, både av egne og innkjøpte filmer. Siden da har Mer Film stått bak noen av de mest originale, omdiskuterte og populære filmene på norsk kino. Ole Giævers Mot naturen, Iram Haqs Hva vil folk si? og Jorunn Myklebust Syversens Disco har vunnet priser og deltatt på store internasjonale filmfestivaler. Selskapet har også importert kvalitetsfilmer som tyske Systemsprengeren av Nora Fingscheidt, svenske Goliat av Peter Grönlund og den danske Holiday av Isabell Eklöf. Nordisk film ligger åpenbart deres hjerter nær, og fjorårets titer finner vi det intense familiedramaet Blodsbånd.

Om de har noe til felles, er det sterke, gjenkjennelige hovedpersoner som står under sterkt press fra samfunnet rundt. Tematikken er dagsaktuell, noen ganger så aktuell at handlingen kunne vært tatt rett fra avisoverskriftene. Og mange av filmskaperne er unge og villige til å sette publikum på prøve med måten de forteller på.

Nettopp film som engasjerer med nye perspektiver på samfunnsaktuelle spørsmål, var blant det Mer Film selv trakk fram da vi ba dem presentere seg nærmere for norske filmklubber. Resultatet kan du se i videoen under:

Så hvorfor trenger Mer Film ytterligere presentasjon? Til tross for sterk kunstnerisk framgang og ros fra kritikere er ikke Mer-filmene vist påfallende ofte i norske filmklubber. I hvert fall ikke så ofte som de helt klart fortjener. I vår kommer selskapet med flere nye kinotitler, blant annet Sweat fra den unge, svenske regissøren Magnus von Horn, og dokumentaren Free, som denne uka vant pris for beste «World Cinema»-dokumentar på Sundance-festivalen i USA og som blir åpningsfilm på dokumentarfilmfestivalen Human her hjemme. Og kanskje kan den nydelige danske lavbudsjettfilmen Onkel få en ny renessanse?

Mer Film sine filmer er tilgjengelige på DCP, og av og til også på DVD og fil – ta kontakt, så hjelper vi deg å skaffe kopi. Mer Film stiller også med stilig Merch, plakater og regissørbesøk ved forespørsel.